Koulutus on täynnä.

DIPLOMIFYTOTERAPEUTTI /LUONTAISHOITAJAKOULUTUS

 

Haluatko tutustua kasvilääkinnän keinoihin ja hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti? Koulutuksessa opit hoitamaan itseäsi, läheisiäsi ja muita turvallisin ja luontaisin tavoin – eikä vain oireita vaan syitä! Frantsilan fytoterapia-alan koulutuksella on pitkät ja arvostetut perinteet jo vuodesta 1984, johon Frantsilan Hyvän Olon Keskus antaa parhaat mahdolliset puitteet.

Sijainti

Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, Itseohjautuva yrttipolku, tuoksupaja ja Frantsilan Kehäkukka kasvisravintolan yrttien näytetarhat lisäävät omalta osaltaan opiskelun kiinnostavuutta ja käytännönläheisyyttä.

Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa voi majoittua ja samalla ottaa etäisyyttä arjesta, rentoutua ja nauttia yrtti-idyllistä hyvien ulkoilumaastojen, yrttisaunan, aamujoogan ja iltameditaation avulla.

Koulutus

Tavoitteena on perehdyttää opiskelijat yrttien mielenkiintoiseen maailmaan kokonaisvaltaisesti unohtamatta kansamme perinnetietoutta kasveista ja niiden käytöstä. Koulutus on käytännönläheistä ja soveltuu kaikille kiinnostuneille joko fytoterapeutin ammattiin tähtäävänä tai oman ja perheen hyvän terveyden tueksi. Koulutus soveltuu myös työssäkäyville, kun huomaa organisoida kurssiperjantait hyvissä ajoissa ennakkoon vapaiksi. Myös työttömät ovat tervetulleita – ehkä koulutus avaa uusia ovia.

Monille hoitoalan ammattilaisille kuten lähihoitajille, sairaanhoitajille, hierojille ja terapeuteille koulutus on antanut uusia näköaloja hoitaa ihmistä luontaisesti, kokonaisvaltaisesti ja turvallisesti.

Ensimmäisen vuoden perusopinnot antavat hyvät tiedot ja taidot yrttien neuvontaan ja pienimuotoiseen hoitotyöhän. Toinen vuosi syventää koulutusta ja mahdollistaa fytoterapeutiksi valmistumisen.

Koulutuksen opettajat ovat alansa huippuja. Jokainen jakso antaa uusia ahaa-elämyksiä miten yrtit, ravinto ja luontaishoidot voivat tukea ihmisen hyvää terveyttä, ennaltaehkäistä sairauksia ja hoitaa terveysongelmia.

Kesto:    

1. osa / Yrttihoitaja, 1 vuosi, pääsääntöisesti joka toinen kuukausi, 8 jaksoa

2. osa / Diplomifytoterapeutti / luontaishoitaja, 1 vuosi, pääsääntöisesti joka toinen kuukausi, 7 jaksoa

Ensimmäisen opiskeluvuoden eli 8 opintojakson jälkeen valmistutaan yrttihoitajaksi ja toisen vuoden jälkeen diplomifytoterapeutti/luontaishoitajaksi.

Monimuoto-opiskelu:

406h lähiopetusta, 27 – 29h / koulutus-osio, 7 + 7 koulutusosiota à 3pvää. Etäopiskelua sekä 50 + 50 hoitoharjoituskertaa omalla ajalla. Koko koulutus yhteensä noin 770 h eli 29 opintopistettä etäopiskeluineen.

1. ja 2. osiot sisältävä diplomikoulutus täyttää LKL:n (Luontaislääkinnän Keskusliiton) koulutusvaatimukset (www.lkl.fi) eli Terapia-alan koulutus 19 op (513h) ja Luontaisterapia ammattina 3op (81h). Opintopistejärjestelmä on sama kuin Suomen ammattikorkeakouluilla eli 1 opintopiste (op) on 27 opintotuntia (oph).

Koulutuksen hinta:

Koulutus maksaa 355 euroa / osio / 3pv (sis. alv 24%) sisältäen koulutusmateriaalin, kurssien yrttiraaka-aineet, harjoitustöiden ja tenttien tarkastukset, henkilökohtaisten opinnäytteiden vastaanotot ja diplomin. Koulutuksen hintaan kuuluu kasvislounaat ja iltapäivän yrttiteet / kahvit.

KOULUTUS ON TÄYNNÄ.

 

 

                             

Fytoterapiakoulutus avasi elämässäni oven aivan uudenlaiseen maailmaan. Sain mahtavan paketin tietoa, kokemusta ja ihania ihmisiä elämääni. Kasvien opiskelun lisäksi pääsin kokeilemaan erilaisia hoitomuotoja, hoidoissa käytettäviä aineita ja välineitä ja sain kuunnella asiantuntijoiden luentoja. Ja kaikki ihanan Virpin asiantuntevassa koulutuksessa, kauniissa Hämeenkyrön maisemissa ja opeteltavien kasvien keskellä. Kasvit pihamaallani saivat uuden merkityksen ja ovat nykyään aarteita, joita vaalin ja ihastelen kerta toisensa jälkeen.

-Päivi S., luontaishoitaja, fytoterapeutti

Koulutuksen sisältö:

Osa 1. (1v):  Koulutusosioita on yhteensä 8, yleensä joka toinen kuukausi
Ensimmäinen osio on 4-päiväinen, jolloin ensimmäisenä päivänä esitellään fytoterapiaa käytännössä. Opiskelijat saavat seurata fytoterapiaan liittyviä demohoitoja sekä oppia tunnistamaan luonnon rohtokasveja. Kolme seuraavaa päivää aloittaa varsinaiset teemajaksot, jotka näet liitteestä. Omana aikana tehtäviä hoitoja tarvitaan 50kpl.

Osa 2. (1v): Koulutusosioita on yhteensä 7, yleensä joka toinen kuukausi.
Myös LKL:n vaatimat Luontaisterapia ammattina -osiot ovat mukana koulutuksessa toisena vuonna (lääketieteen ja luontaislääketieteen historia, luontaislääketieteen käsitteet, katsaus eri hoitomuotoihin, ympäristö ja terveys, valvonta ja vastuu, luontaisterapeutin asema Suomessa ja terapeutti yrittäjänä).

Diplomifytoterapeutti/luontaishoitajakoulutuksen viimeisellä jaksolla jaettavaan diplomiin vaaditaan kaikissa koulutusosiossa mukanaoloa, etätehtävät, 4 harjoitusainetta, seminaarityö ja 50 + 50 omana aikana tehtyä kirjattua harjoitushoitoa sekä hoitonäytteet opettajalle. Hoidollinen opinnäyte asiakkaalle sekä lopputentti tehdään toiseksi viimeisellä osiolla. Myös välitenttejä käytetään oppimisen avuksi. Näistä kerrotaan tarkemmin koulutuksen alussa.

Diplomifytoterapeutti-nimikkeen ja todistuksen saa kun on suorittanut terveydenhoidon peruskoulutuksen. Ne, joilla ei ole terveydenhoidon peruskoulutusta (Lääketieteen perusteet; Anatomia, Fysiologia ja Tautioppi 14 OP (378h) tai terveydenhoidon tutkintoa (Valvira) ja ensiapukurssia) saavat lopuksi vain osallistumistodistukset. Terveydenhoidon perusopinnoista voi kysellä lähimmästä terveydenhoito-oppilaitoksesta, avoimesta yliopistosta tai esim. Itä-Suomen yliopiston etäkoulutuksesta. Esimerkiksi Tampereen terveydenhoito-oppilaitoksessa (Tredu) on ollut kahden lukukauden mittainen koulutus (1-2 iltaa / viikko). Ilmoittautuminen on yleensä jo toukokuussa. Luonnollisesti sairaanhoitaja-, lähihoitaja- sekä hieroja- tai fysioterapeuttikoulutuksen anatomia, fysiologia ja tautioppi riittävät diplomin saamiseen terveydenhoidon perusteiksi.

Järjestämme tarpeen ja kurssilaisten toiveiden mukaan vapaaehtoista lisäkoulutusta mm. aromaterapiasta, shiatsusta, kiinalaisesta perinteisestä lääketieteestä ja joogaterapiasta.

 

Lataa tästä tarkempi aikataulu ja sisältö Fytoterapia-alan koulutussisältö(1)

Kouluttajat:

Koulutuksen pääopettaja:

Virpi Raipala-Cormier – luontaisterapiakouluttaja, fytoterapeutti, shiatsuterapeutti, perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, agronomi

Muita opettajia mm.

-Yvonne Holm, farmasian tohtori, farmakognosian eli rohdosopin dosentti
-Sinikka Piippo, kasvitieteen tohtori, tietokirjailija
-Marja Ruuti, ravitsemusterapeutti
-Marja Jokela, fytoterapeutti, vyöhyketerapeutti
-Henrietta Kress, yrttiterapeutti ja –kouluttaja
-Mervi Harden, aromaterapeutti ja -kouluttaja, akupunkturisti, hieroja, hermoratahieroja
-Anitta Korpela, ayurvedahoitaja ja –kouluttaja, sairaanhoitaja
-Kirsti Järvensivu, kosmetologi, vyöhyketerapeutti
-Petri Laurikka, urheiluhierojaopettaja, luontaisterapeutti, -akupunkturisti, rentoutusohjaaja, lymfaterapeutti
-Mika Rönkkö, luontaistuotekauppiasliiton toiminnan johtaja, fytonomi
-Jaakko Halmetoja, superfood asiantuntija
-Helena Mykrä, ekonomi, Provita – luontaistuotealan koulutuskeskuksen toiminnanjohtaja

Tulin kurssille oppimaan kasvien käyttöä hoitotyössä ja täydentämään tietojani ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sairauksien taustoihin. Ymmärtääkseni paremmin sairauksien aiheuttajia ja elimistön toimintaa. Koulutus on ylittänyt kaikki odotukseni ja olen saanut moninkertaisesti laajemman ja perusteellisemman opetuksen kuin koskaan osasin kuvitella. Sain paljon edullisia käytännön työkaluja, tietoa ja taitoa terveyden ylläpidosta ja arkisten vaivojen hoitamisesta. Näin suurella rakkaudella toteutettuun ja tinkimättömään koulutukseen en ole aiemmin osallistunut. Suosittelen lämpimästi kaikille kiinnostuneille, ette tule katumaan!

-Elise Järvinen, Diplomi Fytoterapeutti ja Kalevalinen jäsenkorjaaja