FRANTSILAN LUOMUYRTTITILA Ky:N VERKKOKAUPAN TIETOSUOJASELOSTE

  1. REKISTERINPITÄJÄ

Frantsilan Luomuyrttitila Ky (”Frantsila” tai ”me”) käsittelee verkkokaupan asiakkaiden henkilötietoja tilauksen käsittelemiseksi, asiakassuhteen hoitamiseen, sekä suoramarkkinointitarkoituksiin. Lisäksi käsittelemme verkkosivuvierailijoidemme tietoja analytiikkatarkoituksiin.

Meille on tärkeää, että tiedät, miten käsittelemme henkilötietojasi. Alla kerromme lisää henkilötietojesi käsittelystä.

Huomaathan, että tämä tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan Frantsilan rekisterinpitäjänä suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn.

Maksutapahtumien osalta rekisterinpitäjänä toimii kulloinkin valittu maksupalveluntarjoaja. Maksupalveluntarjoajien tietosuojaselosteet ovat luettavissa kunkin palveluntarjoajan omilta sivuilta:

Paytrail

  1. YHTEYSTIEDOT

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Frantsilan Luomuyrttitila Ky (”Frantsila”)
Y-tunnus: 0775726-8

Tippavaarantie 6, 39200, Kyröskoski

03 343 5540
frantsila.luomu (at) frantsila (piste) com

Asiakasrekisteristä vastaava henkilö:

Jupiter Cormier
Verkkokauppapäällikkö
jupiter.cormier@frantsila.fi

  1. KERÄTYT TIEDOT

Rekisteröityneistä tai tilauksen tehneistä asiakkaista keräämme seuraavia tietoja:

  • etu- ja sukunimi;
  • sähköpostiosoite;
  • postiosoite;
  • puhelinnumero;
  • muut asiakkaan antamat lisätiedot;
  • tilaus- ja toimitushistoria;
  • valittu maksutapa;
  • mahdollinen asiakaskommunikaatio tai reklamaatiot;
  • suoramarkkinointiin liittyvät suostumukset ja kiellot; ja
  • yritysasiakkaiden edustajien kohdalla yrityksen nimi ja y-tunnus.

Lisäksi voimme käsitellä kaikista verkkokaupan vierailijoista eräitä teknisiä tietoja, joita voidaan joissain tilanteissa pitää henkilötietoina. Tällaisia tietoja ovat:

  • IP-osoitteesi;
  • käyttöjärjestelmä ja laitetyyppi;
  • verkkokaupasta etsimäsi tuotteet; ja
  • sivuhistoria verkkokaupan sisällä.
  1. EVÄSTEET JA ANALYTIIKKATYÖKALUT

Käytämme evästeitä parantaaksemme verkkokauppamme käytettävyyttä ja toimivuutta. Lisäksi hyödynnämme evästeitä analytiikkatiedon keräämiseksi ja sosiaalisen median tilien integroimisessa sivustollemme.

Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle tallennettava tekstitiedosto. Jos et halua sivustojen tallentavan evästeitä tietokoneeseesi, voit estää evästeet selainasetuksistasi. Tällöin emme voi taata, että verkkokauppamme toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytämme Google Analytics -työkalua. Lisää tietoa Google Analyticsin tietosuojasta on saatavilla osoitteessa Google Analyticsin tietosuojaselosteesta.

  1. MISTÄ SAAMME HENKILÖTIEDOT?

Lähtökohtaisesti saamme tämän tietosuojaselosteen mukaisesti käsiteltävät henkilötiedot rekisteröidyiltä itseltään tilauksen tai rekisteröitymisen yhteydessä.

Tekniset analytiikkatiedot tallentuvat vierailun yhteydessä automaattisesti.

  1. TIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUKSET JA PERUSTEET

Henkilötietoja voidaan lisäksi käyttää seuraaviin lain ja suostumusten mukaisiin käyttötarkoituksiin:

Tilaussopimuksen täytäntöönpanoon

Käsittelemme henkilötietoja tilauksen käsittelemistä, vahvistamista ja toimittamista varten. Henkilötietoja voidaan lisäksi käsitellä tilausta tai tuotetta koskevien reklamaatioiden tai takuuta koskevien tilanteiden yhteydessä.

Asiakasviestintään ja asiakassuhteen hoitamiseen

Asiakkaiden tietoja voidaan käyttää asiakaspalveluun, viestintään ja asiakassuhteen hallintaan ja ylläpitämiseen.

Jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseen ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen sekä viestisi käsittelyyn.

Suoramarkkinointitarkoituksiin

Mikäli olet tilannut uutiskirjeemme tai muulla tavoin ilmaissut haluavasi vastaanottaa suoramarkkinointimateriaalia, voimme käsittellä henkilötietojasi lähettääksemme sinulle suoramarkkinointimateriaalia, kuten tietoa tuotteistamme sekä ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista.

Lisää tietoa henkilötietojen käyttämisestä suoramarkkinoinnissa saat kohdasta 10. Sinulla on aina oikeus kieltää sähköinen suoramarkkinointi.

Henkilötietojen käsittelyn perusteet

Käsittelemme henkilötietoja hoitaaksemme sopimussuhteeseen perustuvat velvollisuutemme rekisteröityä kohtaan, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja suostumuksen perusteella silloin kun rekisteröity on antanut henkilötiedon käsittelylle suostumuksensa, sekä oikeutetun edun perusteella ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme, esimerkiksi verkkosivuanalytiikan keräämiseen.

Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa suostumuksensa minä tahansa ajankohtana ottamalla meihin yhteyttä.

  1. SÄILYTYSAIKA

Säilytämme asiakkaidemme henkilötietoja ainoastaan niin kauan kuin lainsäädäntö sitä vaatii tai kuin se on tarpeellisia yllä yksilöityjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

  1. HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN ETA-ALUEEN ULKOPUOLELLE

Pääsääntöisesti käsittelemme henkilötietoja Euroopan talousalueen sisällä.

Saatamme kuitenkin joissain tilanteissa siirtää henkilötietoja käsiteltäväksi tämän alueen ulkopuolelle. Tällöin huolehdimme, että kansainvälisiä siirtoja koskevat sopimukset sisältävät kansainvälisiä siirtoja koskevat mallilausekkeet tai että siirrot muuten tapahtuvat muun kulloinkin voimassaolevan EU-komission hyväksymän järjestelyn mukaisesti, esimerkiksi Privacy Shield -ohjelman puitteissa.

  1. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJARYHMÄT

Emme luovuta henkilötietojasi Frantsilan organisaation ulkopuolisille osapuolille, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja Frantsilan organisaation ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on kohtuullisesti katsoen tarpeellista (i) soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, identiteettivarkauden, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi; tai (iii) muun yleisen edun edellyttämän tarkoituksen varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Valtuutetuille palveluntarjoajille

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille, esimerkiksi kuljetuspalvelusta vastaavalle palveluntarjoajalle. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän tietosuojaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Nimenomaisella suostumuksellasi

Voimme luovuttaa henkilötietoja Frantsilan organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa tällainen suostumus milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

  1. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJARYHMÄT

Oikeus saada pääsy tietoihin

Rekisteröidyillä on oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa, joita Frantsila käsittelee. Voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä selvittääksesi, mitä henkilötietoja käsittelemme sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme. Ottamalla meihin yhteyttä voit päivittää esimerkiksi yhteystietosi tai muut henkilötietosi.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, ellei meillä ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa. Tällainen syy voi esimerkiksi olla kirjanpitolaista johtuva velvollisuus säilyttää tietoa tai tarve säilyttää tilaustietoja mahdollisen takuuilmoituksen todentamiseksi.

Vastustamisoikeus ja oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, jos tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista myös muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada henkilötietonsa meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä itsenäisesti siirtää tiedot kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään meille postitse tai sähköpostitse seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja kopio voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Henkilöllisyyden todistamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista.

Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

  1. SUORAMARKKINOINTI

Mikäli olet antanut suostumuksesi suoramarkkinoinnin vastaanottamiseen esimerkiksi tilaamalla uutiskirjeen, voimme lähettää sinulle tiedotteita koskien tuotteitamme, tarjouksiamme tai tapahtumiamme.

Rekisteröidyllä on aina oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen tai profilointiin ottamalla meihin. yhteyttä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti taikka käyttämällä suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

  1. TIETOTURVALLISUUS

Olemme toteuttaneet hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden varmistamiseksi.

Henkilötietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Henkilötiedot on suojattu asiattomalta pääsyltä asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

  1. VALITUKSEN TEKEMINEN

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Frantsilan henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

Viimeksi päivitetty: 15.5.2018