Aromahoitaja
KOULUTUS

Alkaen 17-18.8.2019

Kiinnostaako Sinua aromaterapia eli kasvien eteeristen öljyjen käyttö kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena? Frantsila on Suomessa aromaterapiakoulutuksen pioneeri. Koulutuksen tavoitteena on antaa kaikki välttämätön tieto eteeristen öljyjen käytöstä hyvinvoinnin tukena, terveyden edistämisessä sekä ihon, mielialan ja erilaisten terveysongelmien tukihoitoina.

Koulutuksen 
SISÄLTÖ

1 Moduuli  / 6 osiota / Aromaneuvoja /-hoitaja

Ensimmäisenä koulutusvuotena paneudutaan tärkeimpien eteeristen öljyjenkäyttöalueisiin ja niihin liittyviin vaikutuksiin ja turvalliseen käyttöön

2 Moduuli  / 7 osiota / Aromaterapeutti-luontaishoitaja

Toisena vuotena perehdymme syvällisemmin eteeristen öljyjenhoitokäytäntöön sekä erilaisiin aromaterapeuttisiin tapoihin hoitaa ihmistävauvasta vaariin.

MODUULI 1 – Aromaneuvoja/hoitaja

1 OSIO – Aromaterapian perusteet – 17.–18.8.2019

Mitä aromaterapia on, hajuaistin merkitys, eteeristen öljyjen tuotantomenetelmät, annostelu, vasta-aiheet, eteeristen öljyjen esittely,
keuhkojen ja hengitystievaivojen hoito, tislausdemo, laadunvalvonta,
hoitoharjoittelua pään alueelle ja rintakehälle.

2 OSIO – Ruoansulatus – 21.–22.9.2019

Kasviöljyt pohjaöljyinä, ruuansulatus ja aineenvaihdunta, asiakashaastattelun perusteita, yrtit, oman hoitoöljyn valmistus, jalkakylvyt, jalkojen aromaterapeuttinen hoito ja hieronta, vatsan hoito – sopivilla eteerisillä öljyillä.

3 OSIO – Tuki- ja liikuntaelimet – 12.–13.10.2019

Eteeristen öljyjen kemialliset pääkomponentit, tuoksutesti harjoittelua, lihasten, nivelten, jännitysten ja kipujen eteeriset öljyt, esimerkkiasiakkaiden pohdintaa, selän ja hartia-alueen hoitoharjoittelua.

4 OSIO – Eteeristen öljyjen tutkimus – 23.–24.11.2019

Kukkaisvedet, eteeristen öljyjen laatututkimus, kokemuksia sairaalamaailmasta, tutkimustuloksia maailmalta, haittavaikutusten arviointia, varoituksia, eteeriset öljyt ja lääkkeet, hoitotutkimus asiakkailla, eteeristen öljyjen käyttö eläimillä.

5 OSIO – Naiset ja lapset – 1.–2.2.2020

Hormonaalinen tasapaino ja eteeriset öljyt, käyttö raskaus- ja imetysaikana sekä synnytyksen tukena, käyttö vauvoilla. Kokovartalohoidot rentouttavana ja palauttavana wellness-hoitona.

6 OSIO – Ihmisen psyykkinen hyvinvointi 3 pv – 6.–8.3.2020

Psyykkinen hyvinvointi ja mieliala, stressin hoito, voimaantuminen, yin/yang -teoria, temperamentit eteeristen öljyjen valinnan perusteina, oman hoitavan parfyymin valmistus, unelmakasvohoidot, näyttöhoito osahoitona, tentti. Neuvoja/hoitajatodistusten jako.

MODUULI 2 – Aromaterapeutti/luontaishoitaja

7 OSIO – Aromaterapeuttiset hoidot – 4.–5.4.2020

Asiakashaastattelua ja -työskentelyn syventämistä, asiakastapausten pohdintaa, aromaterapeuttisen kokovartalohieronnan syventämistä, uusien eteeristen öljyjen esittelyä.

8 OSIO – Kasvilääkintä aromaterapian tukena – 6.–7.6.2020

Terapeutin omahoito – kehon detoxifikaatio, yrtit ja kukkaterapia aromahoitojen tehon lisääjinä, yrttituotteet asiakkaan kotihoitoina, yrttisalvan valmistaminen aromapohjatuotteeksi, kasvonaamion valmistaminen, yrttisauna ja yrttiset jalkakylvyt.

9 OSIO – Vanhusten hoito – 8.–9.8.2020

Vanhusten mielen virkeyden ja yleistilan kohottaminen, jalkakylpy ja jalkojen, kämmenien, käsien sekä pää- ja kasvoalueen hoito, saattohoito, omista voimavaroista huolehtiminen, asiakastapauksia.

10 Osio – Luontaishoidot ammattina – 3.–4.10.2020

Lääketieteen ja luontaislääketieteen historia ja käsitteet, ympäristö ja terveys, katsaus eri hoitomuotoihin, vastuu, luontaisterapia-alan mahdollisuudet hyvinvoinnin kentällä, ravinto tehon tukena, vyöhyketerapia pähkinänkuoressa.

11 Osio – Selluliitti- ja detox-hoidot – 5.–6.12.2020

Selluliitti- ja detoxhoidot, eteeriset öljyt, liukukuppaus, hoitojen kontraindikaatiot, kuivaharjaus, selluliittihoito, kiinteyttävät täsmäliikkeet, yrtit detoxhoitoa tukevina kotihoitoina.

12 Osio – SPA- ja Wellness -hoidot – 20.–21.2.2021

Hemmottelevia hoitokokonaisuuksia, aromaterapeuttiset kylvyt, kuorinnat ym. spa-hoidot, hunajahieronnat, turvehoidot ja aromaterapia, aromaattiset saunahoidot, aromaterapeuttinen kuumakivihieronta, polariaterapiasta apua aromahoitoihin.

13 Osio – Diplomikurssi 3 pv – 23.–25.4.2021

Seminaaritöiden esittely, näyttöhoidot asiakkaille, kirjallinen tentti, aromaterapeuttiset kokovartalohoidot ja neurovascular-hoidot syvärentoutushoitoina. Diplomien jako juhlallisuuksineen.

Lataa koulutuksen tarkemmat tiedot:

Aromaterapeuttikoulutus 2019-2021, Moduuli 1 – Aromaneuvoja koulutussisältöModuuli 2 – Aromaterapeutti koulutussisältö 

Koulutusmaksu ja
ILMOITTAUTUMINEN

Hinta 310€ / osio 2 pv, paitsi 6. ja 13. osiot 3 pv 465€ sisältäen koulutuksen, materiaalit ja herkullisen kasvislounaspaketin.

Mahdollisuus myös
majoittumiseen Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa.
Lisätiedustelut ja varaukset info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi / 040 591 8742.
Majoituspaketti 80€ (sis. päivällinen, aamiainen, majoitus ja yrttisauna, 2 pv).

Tiedustelut
Virpi Raipala-Cormier

virpi.raipala-cormier@frantsila.com / 03 343 5550

Kurssipaikka
Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, yrttipolku, tuoksupaja sijaitsevat lähettyvillä.

Osoite
Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö

Koulutuksen
KOULUTTAJAT

Koulutuksessa on mukana 7 alaansa syvällisesti paneutunutta aromaterapeuttikouluttajaa, jotka opettavat käytännönläheisesti aromaterapian eri hoito- ja käyttöalueita.

Ilmoittautumiset

  • Hyväksyn Frantsilan tietosuojakäytännön lähettämällä ilmoittautumislomakkeen.