SYÖTÄVÄ METSÄPUUTARHA

26 - 28.5.2023
pe klo 17 - su klo 16

Tervetuloa inspiroitumaan! Käytännönläheisellä kurssilla saat ideoita siihen, miten syötävästä metsäpuutarhasta saa tehtyä helppohoitoisen mutta samalla yltäkylläisen permakulttuuripuutarhan. Lisäksi opit, mitä puita, pensaita ja syötäviä monivuotisia kasveja kannattaa valita Suomen olosuhteisiin. Frantsilan luomuyrttitilalla alkaa nyt kolmas vuosi metsäpuutarhan perustamisen aloittamisesta – kurssilla näet, mitä se tarkoittaa käytännössä.

Kurssilla opit:

  • Mitä on syötävä metsäpuutarha, sen suunnittelu ja perustaminen
  • Kuinka rakentaa paikallista ekosysteemiä tukeva syötävä metsäpuutarha, joka tarjoaa ravintoa niin ihmisille kuin muillekin ekosysteemin osasille
  • Mitä mahdollisuuksia monivuotiset ravintokasvit tarjoavat osana ekosysteemiä ja mitä monivuotisia vihanneksia on mahdollista kasvattaa monimuotoisessa metsäpuutarhassa permakulttuurin tapaan

Lisäksi:

  • Pääset tutustumaan Frantsilan Luomuyrttitilaan ja sen vanhoihin perinnepuutarhoihin, yrttiviljelmiin ja Jatulintarhan metsäpuropolkuun. Oppaina toimivat sen perustajat, agronomit Virpi Raipala-Cormier ja James Cormier.

Kouluttaja: Juha Ujula, hortonomi ja permakulttuuriopettaja, Ulla-Maija Takkunen, hortonomi ja metsäpuutarhakouluttaja

Koulutusmaksu: 366€ Sisältää koulutuksen, materiaalit ja ruokailut (1 x päivällinen, 2 x lounas ja 2 x iltapäiväkahvi/yrttitee).

Sukutilamme pihapiirin vanhoissa hirsirakennuksissa on mahdollisuus myös majoittumiseen, lisätietoa: info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi.

Muut tiedustelut: koulutus@frantsila.com tai 03 343 5500

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu mukaan oppimaan syötävän metsäpuutarhan saloista 22.5. mennessä

Siirry työkalupalkkiin