Eväät kesään – tule kursseille Frantsilaan!

Toukokuussa Frantsilassa järjestetään kursseja jotka keskittyvät niin ravintoon ja viljelyyn kuin kauneuteen ja hyvinvointiin. Kurssien antimista nautit loppuelämän, ja opit auttavat sinua tietysti ottamaan ilon irti tulevasta kesästä ja sen tarjoamista kasveista. Keväinen lähimatka on myös loistava tapa virkistää mieltä pitkän, erityislaatuisen talven jälkeen.

Kaikkia kursseja yhdistää luonnollisuus ja kokonaisvaltaisuus. Niillä käsitellään esimerkiksi eri hoitotraditioita, joilla oppii hoitamaan omaa ja muiden terveyttä. Niillä myös opitaan ympäröivän luontomme ravinnetiheistä raaka-aineista, ja miten niitä voi hyödyntää niin itsensä kuin läheistensä ruokkimiseen – herkullisuus ja aistillisuus keskiössä.

Kaikki kurssit järjestetään Frantsilan sukutilalla, joka on kotimaan matkakohteiden helmi. Kurssikeskuksen historiaa henkivät rakennukset sijaitsevat Hämeenkyrön kukkulaisen maalaismaiseman huomassa. Hyvän Olon keskuksessa väreilee rauhoittava voima; teoriaa opetellaan sinisessä salissa, tuoksuja haistellaan tuoksupajassa, ja Aijan sielukkaista kasvisruuista nautitaan yhdessä ruokasalissa. Ympäröivissä rakennuksissa on tunnelmallisia huoneita majoittautumiseen, sekä ryhmähuoneita että yhden ja kahden hengen huoneita. Ympäröivä luonto toivottaa aina tervetulleeksi niin meditatiiviselle kuin seikkailulliselle retkelle.

Huomioimme koronavirustilanteen pienemmillä ryhmäkooilla, suosittelemalla maskien käyttöä ja 1,5 metrin turvavälejä, huolehtimalla käsihygieniasta sekä ohjeistamalla, ettei kursseille voi tulla jos on minkäänlaista flunssaoiretta.

Kaksi mestaria vievät villiin luontoon

Kevät on korkea aika opetella villiyrtit ja niiden käyttö. Virpi Raipala-Cormier ja Sami Tallberg ovat kaksi maamme edelläkävijää asiansa piirissä; Virpi agronomina ja kasvien vaikutusten lähettiläänä, Sami palkittuna keittiömestarina ja villiyrttiguruna.

Molemmat pitävät omia päivänmittaisia kurssejaan – kannattaakin käydä yhtenä päivänä Virpin ja toisena Samin kurssi, jos se vaan on mahdollista. Mennään yhdessä luontoon, Samin sanoin ”villiin ja vihreään supermarkettiin”. Siellä tunnistetaan ja kerätään raaka-aineet, joiden terveysvaikutuksia opetellaan varsinkin Virpin kanssa, kun taas Samin johdolla valmistetaan erittäin tyylikkäitä ja maukkaita ruoka-annoksia.

Voit ilmoittautua Samin villiyrttien kokkauskurssille 15.5. tai 16.5., samoin Virpin villivihanneskurssille 15.5. tai 16.5.

Kasvilääkinnän kokonaisvaltainen koulutus

Seuraava fytoterapeuttikoulutus saa myös alkunsa toukokuussa. Kyseessä on kattava kasvilääkinnän koulutus jota käydään kaksi vuotta säännöllisin lähitapaamisin Frantsilassa. Jos haluat syventyä kasvien maailmaan tositarkoituksella, tämä on tilaisuutesi.

Fytoterapiakoulutus alkaa 20.5.

Hieronnan perusteet haltuun

Jos haluat opetella hieronnan ja rentoutuksen perusteita syvän tuntemuksen omaavan, inoostavan opettajan Petri Laurikan kanssa, tämä kurssi antaa eväät siihen. Tämä on myös erinomaista taitojen syvennystä luontais-, shiatsu- sekä muille hoitajille.

Kurssi järjestetään 29.-30.5.

Syötävän metsäpuutarhan perustaminen

Tällä kurssilla opetellaan pitkäikäisen ruokasysteemin, eli syötävän metsäpuutarhan, luomista permakultturin periaatteiden mukaisesti. Juha Ujula on maamme johtavia asiantuntijoita asiapiirissä, ja kurssilla havainnollistetaan syötävän metsäpuutarhan perustamista villiintyneeseen, vanhaan puutarhaan. Tuloksena saatat pian istua hedelmäpuiden alla kauniin kerrostetussa puutarhassa, jossa ei murehdita maan kääntämisestä eikä rikkaruohojen kitkemisestä, vaan seurataan eheää ekosysteemiä ja nautitaan sen tuottamista sadoista vuosi toisensa jälkeen.

Kurssi järjestetään kesäkuun alussa 4.-6.6. (ja myös elokuussa 6.-8.8. jos haluat mielummin käydä kurssin loppukesästä).