Frantsilan uutiskirje nro 001
Syksy 2019
Vartalon hoito


Syksyn saapuessa oman itsen hemmottelu tuntuu erityisen ajankohtaiselta. Terve, kimmoisa ja pehmeä iho sekä toimiva aineenvaihdunta ovat osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lue lisää ↴


Koko vartalon ja kuivan ihon hoitoon sopivat erityisen hyvin Ruusu-vartalovoi ja Kiinteyttävä vartalovoide. Uutiskirjeen tilaajana saat nämä tuotteet tarjoushintaan verkkokaupastamme. Tutustu tuotteisiin ↴


Vinkkejä
VARTALON HEMMOTTELUUN

Pimenevät illat ja kylmenevä sää ovat erinomaista aikaa oman hyvinvoinnin vahvistamiselle, sillä kehon helliminen, hoivaava ja lempeä kosketus sekä ihon terveydestä huolehtiminen edesauttavat myös hyvää ja rentoa mielialaa.

Kuivaharjaus

Kuivaharjaus sopii aamuun herättelemään kehoa uuteen päivään. Kuivaharjaus tehdään aina sydämeen päin eli lymfan suuntaisesti ensin jaloista ylöspäin nivusiin, sitten sormista olkapäihin ja viimeksi keskivartaloa pitkin kainaloihin päin. Kuivaharjauksen ideana on, että vanha, kuollut ihosolukko saadaan pois ja ihon pintaverenkierto elvytetyksi. Tällöin puhdas happipitoinen veri hoitaa myös ihosoluja ja tekee ihosta kuulaan, hohtavan ja kauniin.

Muutaman minuutin kuivaharjauksen voi tehdä ensimmäiseksi aamulla ja mennä sitten suihkuun. Suihkun jälkeen iho öljytään tai käytetään ravitsevia voiteita, jotka antavat iholle kimmoisuutta ja luonnollista kosteutta. Kuivaharjaus on mielekkäintä tehdä silloin tällöin, esimerkiksi kerran viikossa.

Peseytyminen

Nauti lämpimistä suihkuista ja kylvyistä. Kylmä suihku loppuun on hyväksi, sillä se virkistää ja aktivoi verenkiertoa. Muista kuitenkin, ettei koko vartaloa tarvitse saippuoida päivittäin. Liiallinen peseminen laskee ihon luonnollista immuniteettia ja iho voi tulla herkäksi ja kuivaksi. Frantsilan hellävaraiset pesuaineet ovat hyvä vaihtoehto myös herkän ihon hoitoon.

Kokeile kylpyihin ihanan tuoksuisia Frantsilan kylpysuoloja, esim. Rentouttavaa kylpysuolaa.

Kosteutus

Anna iholle kosteutta ravitsemalla sitä ihoöljyillä ja -voiteilla, kukkaisvesillä sekä yrttihaudukkeilla. Kova vesi aiheuttaa ihon kuivumista varsinkin talviaikana, kun ilman kosteus sisätiloissa on alhainen.

Kuivumisen ehkäisemiseksi ihon voi myös öljytä esimerkiksi saunoessa. Lämpö tehostaa hoitavien aineiden imeytymistä ja iho kiittää syväkosteutuksesta.

Kuorinta ja naamiot

Vartaloa, sen ihoa ja sisäisiä toimintoja voi helliä myös vartalonaamioilla, kuten turvehauteilla tai Syväpuhdistavalla turpeella, esimerkiksi saunassa. Turvehoidot iholla edesauttavat kudosten uusiutumista ja kuona-aineiden poistumista ja ovat erittäin suositeltavia sekä ihoa kaunistavia.

Ihon kuorinta on vaikutuksiltaan samankaltainen kuin kuivaharjaus, ja sen voi tehdä esimerkiksi kerran viikossa. Kuorinta-aineena voi saunassa käyttää turvetta, yrttirouheita, savea ja hunajaa tai öljyjä, joihin on lisätty hienoa merisuolaa ja eteerisiä öljyjä. Seuraavassa myös helppo vinkki vartalon ihon kuorintaan:

Sekoita Frantsilan Ayurvediseen hoitoöljyyn (Rauha, Harmonia tai Virkeä) n. 1 dl hienoa merisuolaa tai intiaanisokeria. Massasta tulee pehmeä seos, joka muistuttaa rantahiekkaa. Sekoita sekaan vielä muutama tippa eteeristä öljyä. Kokeile esimerkiksi rauhoittavaa Laventelia tai virkistävää ja lymfaa edistävää Greippiä.

Hoitoöljyn voit valita joko oman ayurvedisen tyyppisi tai toivotun hoitovaikutuksen mukaan. Rauha-hoitoöljy sisältää viilentäviä ja rauhoittavia yrttiuutoksia ja sopii Pitta-tyypille. Virkeä-hoitoöljy sisältää kehoa puhdistavia ja nesteiden virtausta edistäviä yrttiuutoksia, ja sopii Kapha-tyypille. Harmonia-hoitoöljy sisältää tasapainottavia yrttiuutoksia sekä kehoa lämmittävää seesamiöljyä, ja sopii Vata-tyypille.

Hiero kuoriva ja kosteuttava massa iholle suihkun tai saunan yhteydessä. Huuhtele lopuksi.

Hieronta

Hiero vartaloa, sillä hieronta auttaa vanhan, kuolleen ihosolukon poistamisessa. Näin iho on vastaanottavaisempi hoitaville öljyille ja yrttien vaikutusaineille. Samalla ihosta saadaan pehmeä, kimmoisa, kuultava, puhdas ja hohtava, ja ihon luonnollinen väri tulee paremmin esille. Vartaloa on hyvä hieroa jopa päivittäin, esimerkiksi Frantsilan luonnonmukaisilla hierontaöljyillä.

Frantsilan vartalonhoito-ohjeet ovat Virpi Raipala-Cormierin kirjasta Luonnonkaunis.

Frantsilan
AJANKOHTAISET TAPAHTUMAT

I love me -messut järjestetään jälleen Helsingin Messukeskuksessa 18.-20.10.2019. Osastoltamme 7F129 löydät luonnonmukaisen kauneudenhoidon ja hyvinvoinnin asiantuntijat, ihanat tuotteemme ja tietenkin mahtavat messutarjoukset.


Tule Frantsilaan oppimaan miten hoidat omaa ja muiden hyvinvointia luonnollisesti ja kokonaisvaltaisesti. Loppuvuoden ja talven kurssitarjontamme löydät täältä.


Tarjouksia
UUTISKIRJEEN TILAAJILLE

Vartalon ja syksyisen kuivan ihon hoitoon sopivat erityisen hyvin Ruusu-vartalovoi ja Kiinteyttävä vartalovoide. Uutiskirjeen tilaajana saat nämä tuotteet -20% alennuksella tällä koodilla: newsletter001-2398

Tarjoamme ilmaisen toimituksen Suomeen yli 60€ ostoksista. Toimitamme tuotteet jopa muutamassa arkipäivässä valitsemaasi Postin palvelupisteeseen.

vartalon luonnonmukainen hoito