KOULUTUS ON TÄYNNÄ

 

Kasvilääkintä- 
FYTOTERAPIAKOULUTUS

2019-2021

Haluatko tutustua kasvilääkinnän keinoihin hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti! Koulutuksessa opit hoitamaan itseäsi, läheisiäsi ja muita turvallisin ja luontaisin tavoin – eikä vain vaivoja vaan syitä! Saat syvällisen ymmärryksen ihmisestä ja yrttien monipuolisesta käytöstä.

Tavoitteena on perehdyttää opiskelijat yrttien mielenkiintoiseen maailmaan kokonaisvaltaisesti unohtamatta kansamme perinnetietoutta kasveista ja niiden käytöstä. Koulutus on käytännönläheistä ja soveltuu kaikille kiinnostuneille joko fytoterapeutin ammattiin tähtäävänä tai oman ja perheen hyvän terveyden tueksi. Koulutus soveltuu myös työssäkäyville, kun huomaa organisoida kurssiperjantait hyvissä ajoin ennakkoon vapaiksi.

Monille hoitoalan ammattilaisille kuten lähihoitajille, sairaanhoitajille, hierojille ja terapeuteille koulutus on antanut uusia näköaloja hoitaa ihmistä luontaisesti, kokonaisvaltaisesti ja turvallisesti.

Ensimmäisen vuoden perusopinnot antavat hyvät tiedot ja taidot yrttien neuvontaan ja pienimuotoiseen hoitotyöhön. Toinen vuosi syventää koulutusta ja mahdollistaa fytoterapeutiksi ja luontaishoitajaksi valmistumisen.

Koulutuksen opettajat ovat alansa huippuja. Vastaavana opettajana Virpi Raipala-Cormier.

Perusopintovuonna on 8 jaksoa ja syventävänä toisena vuotena on 7 jaksoa. Opiskelemme myös erilaisia hoito- ja hierontatekniikoita hoitotyön tueksi.

 

Koulutuksen 
SISÄLTÖ

1 vuosi / Perusopinnot / Yrttihoitaja/-neuvoja

Ensimmäisenä koulutusvuotena paneudutaan kasvien tunnistukseen ja terapeuttisiin ominaisuuksiin terveysteemoittain keskittyen lähinnä kotimaisiin rohtokasveihin ja niiden niin sisäiseen kuin ulkoiseen hoitokäytäntöön. Koulutuksessa tehdään myös yrtti- ja wellness-hoitoja kuten jalkakylpyjä, kääreitä ja hauteita.

Ensimmäinen osio on 4-päiväinen (to-su), muuten osiot ovat 3 päiväisiä (pe-su). Teemajaksojen sisällöt näet liitteestä.

2 vuosi / Diplomifytoterapeutti / luontaishoitaja 

Toisena vuotena syvennytään lisää hoitokäytäntöön ja erilaisiin fytoterapeuttisiin, aromaterapeuttisiin ja kukkaterapeuttisiin tapoihin hoitaa ihmistä vauvasta vaariin. Wellness-hoitoja myös harjoitellaan lähiopetusjaksoilla. Pitkässä oppimäärässä opitaan reseptien kehittämistä ja rohdoksi valmistamista sekä syvennytään lisää kasveihin, hoitoihin, ravintoterapiaan ja akupainallukseen.

2-vuotisen Diplomifytoterapeutti/luontaishoitajakoulutuksen viimeisellä jaksolla jaettavaan diplomiin vaaditaan kaikissa koulutusosioissa mukanaoloa, etätehtävät, 4 harjoitusainetta, seminaarityö ja yhteensä 100 omana aikana tehtyä kirjattua harjoitushoitoa sekä hoitonäyte opettajalle. Hoidollinen opinnäyte asiakkaalle sekä lopputentti tehdään toiseksi viimeisellä osiolla. Näistä kerrotaan tarkemmin koulutuksen aikana.

Lääketieteen ja terveydenhoidon perusopinnoista voi kysellä lähimmästä terveydenhoito-oppilaitoksesta, avoimesta yliopistosta tai opiskella se etäkoulutuksena (Itä-Suomen yliopiston koulutus, Luontaishoitoalan opiskelijoille suunnattu https://itshealth.fi/) LKL:n sivuilta löytyy myös muita mahdollisia kouluttajia (https://www.lkl.fi/koulutus/laaketieteen-kouluttajat/). Luonnollisesti sairaanhoitaja-, lähihoitaja- sekä hieroja- tai fysioterapeutti- tai lääkärikoulutuksen anatomia, fysiologia ja tautioppi riittävät fytoterapeuttidiplomin saamiseen terveydenhoidon perusteiksi.

Tarpeen ja kurssilaisten toiveiden mukaan voimme järjestää lisä- ja täydennyskoulutusta mm. aromaterapiasta, shiatsusta ja akupainannasta, kiinalaisesta perinteisestä lääketieteestä ja joogaterapiasta.

KOULUTUS ON TÄYNNÄ

Koulutusmaksu ja
ILMOITTAUTUMINEN

365€ / osio (sis. koulutuksen, materiaalit ja ruokailut (lounaat + iltapäiväkahvin / yrttiteen)

Ensimmäinen vuosi (8 osiota) yhdessä erässä maksettuna 2920€ – 10% = 2628€. Koko 2-vuotinen koulutus (15 osiota) yhdessä erässä maksettuna 5475€ – 15% = 4653,75€

Lataa koulutusohjelma ja sisältö 
Lataa koulutusinfo

Ilmoittautumiset
Ilmoittautumislomakkeeseen

Tiedustelut
03 343 5500
fytokoulutus@frantsila.com

Kurssipaikka
Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, yrttipolku, tuoksupaja sijaitsevat lähettyvillä.

Osoite
Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö

 

Koulutuksen
PÄÄKOULUTTAJA

Virpi Raipala-Cormier – luontaisterapiakouluttaja, fytoterapeutti (master herbalist), shiatsuterapeutti, perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, agronomi

Muita opettajia

ENSIMMÄINEN VUOSI

Marja Ruuti, ravitsemusterapeutti, luontaisterapeutti
Petri Laurikka, urheiluhierojaopettaja, luontaisterapeutti, akupunkturisti, rentoutusohjaaja, lymfaterapeutti
Sauli Siekkinen, yleislääketieteen erikoislääkäri, homeopaatti, akupunkturisti
Raija Pullinen, vyöhyketerapeuttikouluttaja
Anna Karhu-Cormier, fytoterapeutti, joogaopettaja
Jaana Paloposti, homeopaatti, terveystuotekauppias
Mirja Remes, fytoterapeutti, horstmankouluttaja, kukkaterapeutti
James Cormier, agronomi, Frantsilan luomuyrttitilan perustaja, jooga- ja meditaatio-opettaja

TOINEN VUOSI

Yvonne Holm, farmasian tohtori, farmakognosian eli rohdosopin dosentti
Sinikka Piippo, kasvitieteen tohtori
Henriette Kressyrttiterapeutti
Marja Jokela, fytoterapeutti, vyöhyketerapeutti
Anitta Korpela, ayurvedahoitaja, sairaanhoitaja
Mika Rönkkö, luontaistuotekauppiasliiton toiminnan johtaja, fytonomi
Jaakko Halmetoja, superfood asiantuntija
Helena Mykrä, yrityskouluttaja, homeopaatti
Jupiter Cormier, Frantsilan Luomuyrttitilan toimitusjohtaja, kansainvälisen politiikan maisteri