Kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee jaloista

Jaloilla kävellään ihmiselämän aikana keskimäärin neljä kertaa maapallon ympäri. Jalkojen hyvinvointi on olennainen osa koko kehomme hyvinvointia, ja siksi jalkojen helliminen kannattaa ottaa osaksi arjen hengähdyshetkiä.

Jalat rakastavat kosketusta

Koko keho kiittää, kun jalkapohjia hierotaan. Jalkapohjista löytyy tärkeitä vyöhyketerapia- eli refleksologiapisteitä, jotka auttavat välillisesti koko kehon elinvoiman lisäämisessä. Kun jalkoja hierotaan, hoidetaan samalla myös akupisteitä varpaiden sivujen, nilkkojen ja jalkapohjien alueella. Näiden alueiden käsittelystä on apua varsinkin turvotukseen. Hellivät hoidolliset rutiinit, kuten Laventelisalvan hierominen illalla omiin tai perheenjäsenten jalkapohjiin rentouttaa ja lisää hyvinvointia.

Nosta jalat kohti taivasta

Kauniina kesäpäivänä kannattaa kohottaa jalat ylös, ja ihailla samalla taivaalla lipuvia pilviä. Jalkojen päivittäinen ylös nostaminen on hyväksi niiden terveydelle, etenkin jos kärsii suonikohjuvaivoista. Se elvyttää laskimoverenkiertoa ja lymfan kulkua, sekä helpottaa väsyneitä jalkoja ja turvotuksia.

Pyörittele nilkkoja molempiin suuntiin, taivuta nilkkoja alas ja ylös ja liikuta varpaita harottelemalla erilleen. Ota syvä hengittäminen osaksi hetkeä. Näin myös parasympaattinen hermosto aktivoituu ja sekä mieli, että keho rauhoittuvat.

Paljain jaloin kävely virkistää kokonaisvaltaisesti ja aktivoi koko kehoa. Kuinka ihanaa onkaan upottaa varpaat kesäiseen nurmikkoon! Meren ja järven rannalla kahlaaminen on nautinnon lisäksi hoitavaa. Se virkistää mieltä ja stimuloi verenkiertoa. Paljain jaloin kävely maadoittaa, tuo kirjaimellisesti meidät maan kanssa yhteyteen. Vapauta kesävarpaat aina kuin on mahdollista!

Hoitavat jalkakylvyt

Jalkakylpy on helppo toteuttaa saunan yhteydessä tai vaikkapa ulkona kesäillasta nauttien. Jalkapohjista kehoon kulkeutuva lämpö rentouttaa ja hoitaa koko kehoa, jalkojen lisäksi erityisesti munuaisia. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta munuaiset ovat fyysisen ja psyykkisen kehon ja olemuksen voimavarojen tyyssija. Munuaisten kautta tuetaan hermostoa ja hyvää unta, sekä ennaltaehkäistään stressiä ja sydän- ja verisuonitauteja. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan munuaiset ovat yhteydessä myös aivoihin ja luustoon. Lämmin jalkakylpy hoitaa kokonaisvaltaisesti koko kehoa ja mieltä.

Luonto tarjoaa juuri nyt mitä parhaimpia jalkakylpyaineksia. Vahvistavaan ja kehoa puhdistavaan yrttijalkakylpyyn voit kerätä nokkosta sekä nesteiden virtausta lisäävää koivua. Lisää ½ dl kuivattuja yrttejä tai 5 dl tuoreita yrttejä 1-3 litraan vettä ja hauduta yrttejä 15 minuuttia kuumassa vedessä.

Levottomalle jalkakylpy on hyvä tapa pysähtyä, hiljentyä ja rauhoittua. Rentouttava Kylpysuola tarjoaa syvärentoutusta lihaksille ja mielelle. Kylpy laukaisee jännityksiä ja rentouttaa väsyneitä jalkoja. Se tyynnyttää koko olemusta ja hemmottelee hyviin uniin. Kylpysuola sekoitetaan lämpimään veteen; koko kylpyyn 1dl, jalkakylpyyn 0,2dl ja käsikylpyyn 0,1dl. Lapsille voit käyttää puolet aikuisen annostuksesta.

Voit myös tehdä aromaterapeuttisen jalkakylvyn hyödyntämällä hoitavia eteerisiä öljyjä. Lisää n. 5 tippaa eteeristä öljyä merisuolan sekaan:

Mieltä rentouttamaan: Laventeli, Bergamotti ja Santelipuu

Koko olemusta sekä jalkojen lymfaa ja verenkiertoa virkistämään: Greippi tai Rosmariini

Metsäinen jalkakylpy: Mänty, Seetri ja Kataja

Naisellisuuden ylistykseen:  Ruusu, Neroli tai Ylang Ylang

Lisää koristeeksi kauneimpia kesän kukkia.

Pehmeät jalat

Jalkakylvyn jälkeen pehmenneet jalat on hyvä raspata. Jalkavoide imeytyy hyvin ihoon kylvyn jälkeen. Virkistävän jalkavoiteen sisältämät  luomuyrtit kuten siankärsämö, nokkonen sekä hevoskastanja, kylmäpuristetut kasviöljyt sekä aidot eteeriset öljyt kuten rosmariini virkistävät, edistävät lymfan kulkua ja hoitavat jalat pehmeiksi.

Jalkojen kovettumien pehmittämiseen Terva-Pihkasalva on oiva vaihtoehto. Terva ja pihka ovat olleet suomen kansan haavojen ja kovettumien hoitoaineet jo vuosisatojen ajan.

Raikkaat jalat

Väsyneistä ja kuumista jaloista kärsivälle Raikastava jalkasuihke tuo helpotusta. Se raikastaa ja virkistää jalkoja luonnollisella, tehokkaalla ja turvallisella tavalla. Jalkasuihkeen sisältämät aineosat ennaltaehkäisevät ja hoitavat hajuhaittoja, sekä elvyttävät verenkiertoa ja tuhoavat mikrobeja kuten hiivoja. Jalkasuihketta suihkutetaan suoraan iholle päivittäin. Voit suihkuttaa tuotetta myös kenkien sisäosiin raikastamaan kengät.

Jalkojen sieniongelmista kärsivälle teepuun eteerinen öljy on erinomainen apu. Kynsi-, ja jalkasienen hoito vaatii kärsivällisyyttä, jopa muutaman kuukauden kestävää kuuria. Kynsisienen hoidossa kynnen päälle tiputetaan tippa teepuun eteeristä öljyä säännöllisesti päivittäin.

Jalkasienen hoidossa teepuun öljyä voi sekoittaa Virkistävän Jalkavoiteen sekaan, ja rasvata jalkojen iho päivittäin. Lisäksi on tärkeää huolehtia jalkojen hygieniasta ja tuuletuksesta, sekä kenkien ja sukkien puhtaudesta ja vaihtamisesta.

Jalkojen terveys ja hyvinvointi heijastuvat koko kehon hyvinvointiin. Arjen keskellä itsestä huolehtimisen, pysähtymisen ja hoivaamisen hetket antavat kokonaisvaltaista voimaa ja hyvinvointia.

Valikoima Frantsilan tuotteita jalkojen hoitoon: