Kuivan ihotyypin tunnistaminen ja hoitaminen

Frantsila tunnetaan sekä luomuyrttiviljelyn pioneerina, että kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevista tuotteistaan jo 40:n vuoden ajalta. Frantsilan luonnonkosmetiikassa yhdistyvät suomalaisten kasvien hoitavat tehoaineet, kotimaisuus sekä laadukkaat raaka-aineet. 

Kauneus kumpuaa sisältä ja kokonaisvaltainen hyvinvointi heijastuu terveenä ihona. Iho on elävä ja ihmisen suurin elin, joka toimii suojana ympäröivään maailmaan. Erityisesti kasvojen iho reagoi herkästi ilmojen viilentyessä ja sisällä lämmityksen lisääntyessä siten, että se kuivuu ja ihon kosteutuksen tarve kasvaa. Lisäksi monet tekijät vaikuttavat ihon kuntoon, kuten hormonitoiminta, ravinto, riittävä rasvojen saanti sekä veden juonti.

Parhaan hoitovaikutuksen saavuttamiseksi on tärkeää tuntea oma ihotyyppi ja ihon tarpeet, jotta iholle voi valita oikeat hoitotuotteet. Kaikessa hyvinvoinnissa, kuten myös ihon hoidossa tasapaino ja hoitavien rutiinien ylläpito on tärkeää.  Siksi kokosimme Sinulle ohjeet kuivan ihon tunnistamiseen ja vinkit kuivan ihon hoitoon.

Kuiva ihotunnistatko ihotyypin?

Ovatko ihohuokosesi pienet ja iho tuntuu kuivalta, joskus jopa hieman karhealta? Tämä kertoo siitä, että sinulla on todennäköisesti kuiva iho. Kuivalle iholle on tyypillistä tunne siitä, että mikään ei riitä, vaan kaikki iholle levitetyt kosteusvoiteet imeytyvät hyvin nopeasti ja iho saattaa tuntua hieman kiristävältä.

Kuivan ihon seebumin – eli rasvan – tuotanto käy aliteholla ja siksi se tarvitsee tuekseen suojaavia voiteita ja puhdistukseen kannattaa käyttää vain maitomaisia puhdistustuotteita. Kuivaa ihoa ei kannata kuoria liian usein mutta seebumintuotantoa kannattaa yrittää aktivoida säännöllisellä hieronnalla, hellävaraisesti aktivoivilla tuotteilla ja huolehtimalla myös sisäisesti riittävästä rasvojen saannista. Kuiva iho rakastaa myös erilaisia kosteuttavia seerumeita.

Kuivan ihon tuntomerkit:

– pienet, jopa huomaamattomat ihohuokoset
– tuntuu kuivalta ja joskus jopa karhealta
– ihoon tulee hienoja juonteita helposti esimerkiksi silmien ympärille
– kaikki tuntuu imeytyvän ihoon nopeasti

23.10

Kuivan ihon hoidon kolme peruspilaria 

1. Vältä kuivan ihon turhaa pesemistä. Puhdista meikki ja epäpuhtaudet Hellävaraisella puhdistusemulsiolla, joka ei kuivata ihoa vaan jättää sen pehmeäksi ja kimmoisaksi.

2. Suosi kosteuttavia kasvovesiä. Ota kasvovesi mukaan päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi. Suihkuttele Kehäkukka-kasvovettä kasvoille sekä dekolteen alueelle. Kasvovesi on ihon kosteutuksessa tärkeä vaihe – älä jätä kasvovettä välistä – se valmistelee ihon vastaanottavaiseksi seuraaville vaiheille.

3. Huolehdi ihon riittävästä ravinnosta niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Suosi elvyttäviä ja ravitsevia öljyjä sekä iholla, että ravinnossa. Muista juoda riittävästi vettä.

Kuivan ihon elvyttäjät 

Antipollution-seerumi 

Päivittäiseen käyttöön suunniteltu kosteuttava ja ravitseva öljyseerumi pitää ihon kirkkaana ja kimmoisana, suojaten sitä ilmansaasteilta ja muilta ympäristön rasitteilta.

Ruusu-kasvoöljy 

Aromaterapeuttinen, suloisen tuoksuinen ravitseva kasvoöljy tekee ihon samettisen pehmeäksi ja auttaa sitä säilyttämään kosteutensa. Ruusu-kasvoöljy sopii erityisesti herkälle ja couperosa iholle. Ruusu-kasvoöljy sopii erinomaisesti hellään kasvohierontaan.

Kehäkukka-porkkana -öljy 

Ihoa rauhoittava ja uudistava, antioksidanttipitoinen ja antimikrobinen kehäkukka on yksi arvostetuimmista kasveista ihonhoidossa. Luomukehäkukan ja -porkkanan uutokset sisältävät runsaasti alfa- ja beeta-karotenoideja, jotka uudistavat ja rauhoittavat ärtynyttä ja kuivaa  ihoa.

Tehovoide

Antioksidanttinen tehovoide kuivalle iholle sisältää yli 30 ihoa hoitavaa kasviperäistä ainesosaa, jotka ravitsevat ja kosteuttavat ihoa. Ruusut ja yrttiuutteet, kuten pyökin silmu ja mäkikuisma, silottavat juonteita ja tehostavat solujen uusiutumista. Sopii sekä päivä-, että yövoiteeksi.

Tehovoide toimii erinomaisena tehokosteuttajana yhdessä Ruusu-kasvoöljyn kanssa. Hiero ihoon Ruusu-kasvoöljyä, ja öljyn imeydyttyä ihoon levitä Tehovoide.

Optimi-omegaöljy

Sisäisesti nautittavan kasviperäisen omegaöljy-seoksen kylmäpuristetut neitsytkasviöljyt sisältävät kaikki elimistön tarvitsemat omegaöljyt; rasvahapot (Omega-3, 6, 7, 9) sekä GLA:ta eli gammalinoleenihappoa ja luonnon E-vitamiinia. Omega 3:a on optimaalisessa suhteessa omega-6:een nähden (1:1).

Kehon yleishyvinvointia kohottavat lisäksi antioksidanttiset, runsaasti klorofylliä ja karotenoideja sisältävät luomuyrttiuutokset.

Harmonia-hoitoöljy ja eteeriset öljyt

Ayurvedinen Harmonia-hoitoöljy sopii erinomaisesti hierottavaksi iholle saunan yhteydessä. Peseydy ja hiero hoitava öljy iholle miedossa saunan lämmössä, ettei iholle nouse hiki. Ravitsevat tehoaineet imeytyvät hierottaessa syvemmälle ihoon. Lopuksi voit ottaa viileän suihkun. Ihosta tulee suloisen pehmeä ja ravittu. Hoito on hyvä toistaa muutaman kerran viikossa.

Eteeriset öljyt tuovat hoitoöljyyn ihanan tuoksun ja hoitavan vaikutuksen, kokeile mm. Ruusu, Ylang Ylang, Santelipuu, Mandariini.

Koko perheen perusvoide

Luonnollinen ja tuoksuton perusvoide koko keholle ravitsemaan ja kosteuttamaan ihoa.

Kylmäpuristetut luomuöljyt ja -yrtit ravitsevat ja kosteuttavat tehokkaasti ihoa. Tuote on erinomainen kuivan, herkän, jopa  atooppisen ihon hoidossa – myös lapsilla.

Karitevoi

Karitevoi eli voipuun rasva (shea butter) on kasvin pähkinöistä puristettu rasva, joka sisältää runsaasti vitamiineja (A, E ja F) ja fytosteroleita. Karitevoi kosteuttaa, uudistaa ihosoluja, korjaa vaurioita sekä suojaa  tuulelta ja pakkaselta.

Sopii herkälle iholle ja erityisesti kuivan ihon hoitoon. Kätevä pakkaus kulkee mukana vaikka syksyn ja talven seikkailuissa.

Frantsilan tuotteita kuivalle iholle: