Syötävä metsäpuutarha
KEVÄT

4.-6.6.2021

Johdantokurssi syötävän metsäpuutarhan perustamiseen Suomen oloissa.

Kurssilla perehdytään metsäpuutarhan suunnitteluun ja teemana on erityisesti puutarhan kevättyöt, yrtit sekä maustekasvit metsäpuutarhassa. Kurssilla havainnollistetaan noin 10 x 20m suuruisen metsäpuutarhan perustaminen villiintyneeseen vanhaan puutarhaan. Kurssilla saat myös istuttaa ja laittaa kätesi multaan.

Syötävät metsäpuutarhat ovat monikerroksisia kotipuutarhoja, joiden lajisto koostuu hyötykasveista kuten hedelmä- ja pähkinäpuista, marjakasveista sekä monivuotisista vihanneskasveista ja yrteistä. Näiden lisäksi kasvatetaan ravinteita kerryttäviä ja maata parantavia kasveja sekä suositaan pölyttäjiä sekä muita hyödyllisiä hyönteisiä houkuttelevia kasvilajeja. Metsäpuutarha on eheä ekosysteemi, joka ottaa mallia luonnosta. Se vaatii vain vähän ihmisen hoitoa ja tulee säilymään tuottavana pitkälle tulevaisuuteen. Kuten luonnon metsässä, metsäpuutarhassa maanpinta on aina katettuna eikä viljely vaadi mitään maan kääntämistä puutarhan alkuvaiheen jälkeen.

Kurssilla saat samalla tutustua Frantsilan Luomuyrttitilaan ja sen vanhoihin perinnepuutarhoihin, yrttiviljelmiin ja Jatulintarha metsäpuropolkuun. Näissä oppaana toimivat tilan perustajat, agronomit Virpi ja James Cormier, jotka vetävät myös aamujoogat ja iltameditaatiot halukkaille.

Kouluttaja
Juha Ujula, hortonomi ja permakulttuuri-asiantuntija. Hän on syventynyt aiheeseen jo yli kymmenen vuoden ajan – myös Englannissa ja Irlannissa. Hän on Suomessa alan johtavia asiantuntijoita.

Kurssipaikka
Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, yrttipolku, tuoksupaja sijaitsevat lähettyvillä.

Osoite
Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö

Koulutusmaksu ja
ILMOITTAUTUMINEN

Koulutusmaksu: 252€ / hlö Hinta sisältää materiaalin sekä ruokailut (1x päivällinen, 2x lounas, 2x iltapäivänkahvi ja –yrttitee).

Mahdollisuus myös majoittumiseen, jonka hinta on 80€ / yö sisältäen majoituksen omin liinavaattein 4–5 hengen ryhmähuoneissa (liinavaatevuokra 25€), aamiaisen, päivällisen ja yrttisaunan. Lisämaksusta 1- ja 2-hengen huoneita. Varaa majoitus Frantsilan Hyvän Olon keskuksesta ja kerro samalla myös mahdollisista erikoisruokavalioista.
info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi / 040 591 8742.

Muut tiedustelut:
koulutus@frantsila.com / 03 343 5500

Ilmoittautumiset
13.5..2021 mennessä

Ilmoittautumiset

  • Hyväksyn Frantsilan tietosuojakäytännön lähettämällä ilmoittautumislomakkeen.