Virpin joogaretriitti
VOIMAANTUMISEN JA ONNELLISUUDEN LÄHTEENÄ

6.–8.12.2019

Tule nauttimaan Virpin rentouttavista jooga-asanoista ja luontaishoidoista. Opit hoitamaan itseäsi käytännönläheisesti joogaan ja joogaterapiaan liittyvien terveysohjeiden kautta.

Asanaharjoituksia tehdään aamuin-illoin yhteensä 4 pidempää noin 1,5 tunnin mittaista sarjaa keskittyen yleisempiin terveysongelmiin ja osallistujien toiveisiin. Rentoutus- ja meditaatioharjoituksista nautitaan aina asanatuntien jälkeen. Paneudumme myös joogaruokavalioon ja ayurvedaan, jotka syventävät ymmärrystä siitä miten soveltaa joogaa yksilöllisesti. lisäksi opimme Shrii Shrii Anandamurtin antamia yleisempiä ”terveysmudria” ja itsehoidollisia pranahoitoja.
kurssilla saadaan nauttia joogaruokavalion mukaista herkullista kasvisruokaa ja löylytellä yrttisaunassa.

Itsenäisyyspäivän iltana juhlistamme iltaa yhdessä!

Kouluttajat
Mervi Hardén, Angelika Maasikmäe, Virpi Raipala-Cormier

Kurssipaikka
Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, yrttipolku, tuoksupaja sijaitsevat lähettyvillä.

Osoite
Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö

Koulutusmaksu

Hinta: 290 e / hlö Sisältäen koulutuksen ja materiaalin, perjantain tulokahvin/ yrttiteen, päivällisen, lounaat (2x) ja iltapäiväkahvin/yrttiteen (2x).

Mahdollisuus myös majoittumiseen (Hinta 110€ sis. majoituksen omin liinavaattein 4–5 hengen ryhmähuoneissa (liinavaatevuokra 20€), 2x aamiainen, päivällinen ja yrttisauna. Lisämaksusta 1- ja 2-hengen huoneita. Varaa majoitus Frantsilan Hyvän Olon keskuksesta ja kerro samalla myös erikoisruokavaliosta
info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi / 040 591 8742.

Tiedustelut
Virpi Raipala-Cormier

virpi.raipala-cormier@frantsila.com / 03 343 5550

Kurssipaikka
Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, yrttipolku, tuoksupaja sijaitsevat lähettyvillä.

Osoite
Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö

Päävetäjät

Päävetäjänä toimii Virpi Raipala-Cormier. Mukana myös James Cormier. Heillä on vuosikymmenten kokemus meditaatio-ohjauksesta ja joogafilosofiasta. He valmistuivat USA :sta meditaatio- ja joogaopettajiksi vuonna 1997. Virpi on Suomen Joogaohjaajakoulutuksen lisäksi kouluttautunut Saksassa. Virpi on käynyt myös perinteisen kiinalaisen lääketieteen 3-vuotisen koulutuksen ja siltä pohjalta myös selittää asanoiden vaikutuksia.

Retriitin
SISÄLTÖ

Perjantai 6.12.

 • 15.00 Saapuminen ja huoneisiin jako

 • 15.30 Esittelyhetki yrttiteen ja kahvin kera Rentouttava asanatuokio, jossa keskitytään niska, hartia sekä lantio- ja selkäalueelle. Rentoutus ja ohjattu meditaatio.

 • 17.00 Päivällinen

 • 18.00 Oman kehon terveyden ja mielialan kartoitusta – Ayurveda avuksi. Rentouttavat niska-hartiahoidot yrttijalkakylvyn kera pareittain Virpin ohjauksella (käytämme shiatsu- ja polariatekniikoita sekä yrttituotteita). Iltatee

 • 20.00 Itsenäisyyspäivän juhlintaa kuten musiikkia, sointumaljarentoutusta, kynttiläseremoniaa

 • 21.30 Iltameditaatio

Lauantai 7.12.

 • 07.30 Asanatuokio, kehoa puhdistava Detox-harjoitus, joogahieronta itselle, värirentoutus ja meditaatio

 • 9.00 Aamiainen Mindfullness-kävelymeditaatio Jatulintarhaan sään salliessa. Yrtit, eteeriset öljyt ja kukkaterapia jaksamisen ja onnellisuuden lähteinä. Joogan terveysohjeita: mm. jooga- ja ayurvedisen tyypin mukainen ruokavalio, miten saada keho emäksisemmäksi.

 • 12.30 Lounas Ulkoilua ja Qi Gong -harjoituksia nuotiolla sään salliessa metsärauhan majalla. Kehoa rentouttavat minihoidot

 • 15.30 Iltapäivän yrttitee- ja kahvihetki sekä Frantsilan Hyvän Olon Keskuksen esittely

 • 16.15 Jooga-asanat munuaisten, aivotoiminnan ja muistin tukena. Munuaisia tukeva rentoutus ja hiljainen meditaatio

 • 18.00 Päivällinen

 • 19.00 Yrttisauna Henkilökohtaista terveys- ja joogaterapianeuvontaa kiinnostuneille sekä meditaatio-ohjausta. Iltatee

Sunnuntai 8.12.

 • 07.30 Asanat virkeyden lähteenä ideaksi kotiin, rentoutus ja meditaatio 09.00 Aamiainen Ulkoiluhetki Akukanavat ja cakrat eli energiakeskukset jooga-asanoiden vaikutuksen ymmärtämisessä. Kysymyksiä ja ohjeita tehdyistä asanoista.

 • 12.30 Lounas Elvyttävät pranayama- ja pranahoidot itsehoitona. Ohjeita erilaisiin osallistujien esille tuomiin ongelmiin ja kysymyksiin. Syvärentouttava Neuro-vascularhoito – Shrii Shrii Anandamurtin kehittämä lyhyt ja ytimekäs hoito parityöskentelynä Loppupiiri

 • 15.30 Yrttitee- ja kahvihetki leivonnaisineen

Ilmoittautumiset

 • Hyväksyn Frantsilan tietosuojakäytännön lähettämällä ilmoittautumislomakkeen.