Virpin
YRTTIKURSSI

TÄYNNÄ

30.8-1.9 (pe 16.30 – su 16.30)

Frantsilan Luomuyrttitilan sydämessä Frantsilan perustaja ja yrttiterapeutti-koulutuksien vetäjä Virpi Raipala-Cormier jakaa käytännönläheisesti monikymmenvuotisen tietotaitonsa ja kokemuksensa kurssilaisten kokonaisvaltaiseksi voimaantumiseksi.

Kurssi sisältää kasvilääkinnän perustietojen, yrttien vaikutusten ja käyttöohjeiden lisäksi terveyttä edistävien tuotteiden valmistusta kotiin vietäväksi. Kurssilla ollaan runsaasti, sään salliessa, luonnossa ja Frantsilan vehmailla yrttipelloilla tunnistamassa ja keräämässä kasveja – myös kääre- ja saunahoitoja varten.

Keittiössä Aija Lento loihtii kerätyistä yrteistä maukkaita kasvis- ja villivihannesruokia kaikkien iloksi. Monelle kohokohdaksi muodostuu varmasti rentouttavat ja vahvistavat yrttihoidot, yrttisauna ja oman yrttituotteen valmistus.

Myös aamu- ja iltajoogahetket luovat oman rauhallisen antinsa oman kehon ja mielen harmoniaksi ja rentoutumiseksi. Ota mukaasi ulkoiluvaatteet säälle kuin säälle sekä peseytymisvälineet ja pyyhe.

 

Alustava ohjelma

Perjantai
16.30 Saapuminen ja huoneisiin jako
17.00 Esittelyhetki yrttijuomineen. Joogahetki puutarhassa sään salliessa.
18.30 Päivällinen
19.15 Yrttiretki puropolulle ja Jatulintarha -kivispiraaliin. Retkellä tunnistetaan kasveja ja tutustutaan niiden käyttöön ruokana, ryytinä ja rohtona. Rentouttavat ja voimaannuttavat yrttihoidot jalkakylpyineen pareittain Virpin ohjauksella. Samalla etsitään tärkeitä akupisteitä energian mestarin eli keuhkojen ja munuaisten (kehon ja psyykeen voiman tyyssijan) avuksi.
Iltarentoutuminen
22.00 Hyvää yötä

Lauantai
7.30 Aamujooga kiinnostuneille. Aiheena kehon puhdistumista ja voimaantumista edistävät jooga-asanat. Lyhyt rentoutuminen ja meditaatiohetki.
8.30 Aamupala
Yrttiretki luontoon. Tunnistetaan kasveja ja niiden vaikutuksia ja keräillään niitä yhteisiä sekä omia valmistettavia tuotteita sekä keittiön villivihannesruokaa varten. Yrttireseptien pohdintaa, annostusohjeet, kuivatusohjeet ym. kurssilaisten tarpeiden mukaan.
12.30 Lounas ja vapaata
14.00 Yrtit voimaantumisen lähteenä. Yrttilääkinnän peruspilarit. Yrtit eri terveysongelmien hoidossa, mm. flunssa, yskä ja hengitysteiden ongelmat, höyryhengitys, virtsatievaivat, unettomuus, stressin hoito, psyyken tuki myös kukkaterapian avulla. Kysymyksiä ja vastauksia. Hoito-ohjeita kurssilaisten tarpeiden mukaan.
16.00 Yrttitee- ja kahvihetki
Yrttien valmistusta rohdoksi; käytännön ohjeita uuttamisesta, maseroinnista ja omien yrttivalmisteiden tekoa.
18.00 Rentouttavat joogavenyttelyt kiinnostuneille. Rentoutus- ja meditaatiohetki. Teemana selkä, lonkat, hartiat, niska.
19.00 Päivällinen
Yrttisauna (yrttivihta, ihokuorinta). Miesten saunoessa naiset jatkavat valmistusta ja toisin päin.
21.30 Iltameditaatiohetki halukkaille

Sunnuntai
7.30 Aamujooga, rentoutus- ja meditaatiohetki halukkaille. Teemana vireys, keuhkot ja jaksaminen.
8.30 Aamiainen
Kääre- ja haudehoitojen demonstraatiot; mm. lihasvenähdykset, revähdykset, rakot, silmätulehdukset tarpeen ja kiinnostuksen mukaan.
12.00 Lounas
13.00 Yhteisesti yrttiöljyn ja -salvan valmistus sekä kunkin omien yrttituotteiden valmistamisen ohjaus loppuun kotona.
Oman hoitavan parfyymin ja kukkaterapeuttisen uutoksen valmistus.
14.45 Yrttitee- ja kahvihetki
15.00 Rentouttavat unelmahoidot
Kysymyksiä ja vastauksia. Loppupalaute
16.30 Hyvää kotimatkaa! Mahdollisuus kerätä maksutta päivän päätteeksi itselleen tiettyjä yrttejä Frantsilan yrttipelloilta.

Kurssimaksu
285 € sis. koulutuksen ja materiaalin, perjantain tulokahvin/yrttiteen,
päivällisen, lounaat (2x) ja iltapäiväkahvin/yrttiteen (2x).

Mahdollisuus myös majoitukseen:
Mahdollisuus myös majoittumiseen (Hinta 110€ sis. majoituksen omin liinavaattein 4-5 hengen ryhmähuoneissa (liinavaatevuokra 18€), 2x aamiainen, päivällinen ja yrttisauna. Lisämaksusta 1h ja 2h huoneita. Varaa majoitus Frantsilan Hyvän Olon Keskuksesta ja kerro myös erikoisruokavaliosta info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi / 040 591 8742

Kurssipaikka
Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, yrttipolku, tuoksupaja sijaitsevat lähettyvillä.

Osoite
Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö

Tiedustelut
03 343 5500 / info@frantsila.com

Ilmoittautumiset
Sitovat ilmoittautumiset 11.8.2019 mennessä.