Virpin
YRTTIKURSSI

27. — 29.7.2018

Kurssi on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille niin oman itsen kuin läheisten hyvinvoinnin lähteeksi.

Frantsilan Luomuyrttitilan sydämessä Frantsilan perustaja ja yrttiterapeutti-koulutuksien vetäjä Virpi Raipala-Cormier jakaa käytännönläheisesti monikymmenvuotisen tietotaitonsa ja kokemuksensa kurssilaisten kokonaisvaltaiseksi voimaantumiseksi. Kurssi sisältää kasvilääkinnän perustietojen, yrttien vaikutusten ja käyttöohjeiden lisäksi terveyttä edistävien tuotteiden valmistusta kotiin vietäväksi.

Kurssilla ollaan runsaasti, sään salliessa, luonnossa ja Frantsilan vehmailla yrttipelloilla tunnistamassa ja keräämässä kasveja. Kurssilla tehdään rentouttavat ja vahvistavat yrttihoidot, nautitaan yrttisaunasta ja valmistetaan oma yrttituote. Myös aamu- ja iltajoogahetket luovat oman rauhallisen antinsa oman kehon ja mielen harmoniaksi ja rentoutumiseksi.

Ota mukaasi ulkoiluvaatteet säälle kuin säälle sekä peseytymisvälineet, pyyhe ja omat lakanat.

Alustava
OHJELMA

Perjantai

16.30 — Saapuminen ja huoneisiin jako
17.00 — Esittelyhetki yrttijuomineen. -Joogahetki puutarhassa sään salliessa
18.30 — Päivällinen -Yrttiretki puropolulle ja Jatulintarha -kivispiraaliin. Retkellä tunnistetaan kasveja ja tutustutaan niiden käyttöön ruokana, ryytinä ja rohtona. -Yrtit voimaantumisen lähteenä. Yrttilääkinnän peruspilarit -Iltarentoutuminen
22.00 — Iltatee ja hyvää yötä

Lauantai

07.30 — Aamujooga kiinnostuneille. Aiheena kehon puhdistumista ja voimaantumista edistävät jooga-asanat. Lyhyt rentoutuminen ja meditaatiohetki
08.30 — Aamupala. -Yrttiretki luontoon. Tunnistetaan kasveja ja niiden vaikutuksia ja keräillään niitä yhteisiä sekä omia valmistettavia tuotteita sekä keittiön villivihannesruokaa varten. -Yrttireseptien pohdintaa, annostusohjeet, kuivatusohjeet ym. kurssilaisten tarpeiden mukaan
12.30 — Lounas ja vapaata -Rentouttavat ja voimaannuttavat yrttihoidot pareittain Virpin ohjauksella. Samalla etsitään tärkeitä akupisteitä energian mestarin eli keuhkojen ja munuaisten (kehon ja psyykeen voiman tyyssijan) avuksi. -Kääre- ja haudehoitojen demonstraatiot; mm. lihasvenähdykset, revähdykset, rakot, silmätulehdukset tarpeen ja kiinnostuksen mukaan
16.00 — Yrttitee- ja kahvihetki -Yrttien valmistusta rohdoksi; käytännön ohjeita uuttamisesta, maseroinnista. Rentouttavat joogavenyttelyt kiinnostuneille. Rentoutus- ja meditaatiohetki. Teemana selkä, lonkat, hartiat, niska.
19.00 — Päivällinen -Yrttisauna (Miesten saunoessa naiset jatkavat valmistusta ja toisin päin) (yrttivihta, ihokuorinta, saunahunaja).
21.30 — Iltameditaatiohetki halukkaille

Sunnuntai

07.30 — Aamujooga, rentoutus- ja meditaatiohetki halukkaille. Teemana vireys, keuhkot ja jaksaminen
08.30 — Aamiainen
-Yrtit eri terveysongelmien hoidossa kiinnostuksen mukaan. Mm. flunssa, yskä ja hengitysteiden ongelmat, höyryhengitys, virtsatievaivat, unettomuus, stressin hoito, psyyken tuki kukkaterapian avulla.
-Kysymyksiä ja vastauksia.
-Hoitoja.

12.00 — Lounas
-Yhteisesti yrttisalvan valmistus ja kunkin omien yrttituotteiden valmistamisen ohjaus loppuun kotona.
-Minihoidot kurssilaisten tarpeiden mukaan esim. yrttikasvonaamiot kasveista saatavilla aineilla ja aromaterapialla.

14.45 — Yrttitee- ja kahvihetki
-Hoidot jatkuvat.
-Loppupalaute

16.00 — Hyvää kotimatkaa!

Kurssimaksu
240€ (sis. koulutuksen ja materiaalin)
Täysihoito 160€ (sis. ruokailut ja yrttisaunan, majoituksen omin liinavaattein 4-5 hengen ryhmähuoneissa – liinavaatevuokra 18€). Lisämaksusta 1h ja 2h huoneita.

Ilmoittautumiset
Ilmoittautumiset 15.7.2018 mennessä: Tästä lmoittautumislomakkeeseen

Tiedustelut
03 343 5500
frantsila.luomu@frantsila.com

Kurssipaikka
Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, yrttipolku, tuoksupaja sijaitsevat lähettyvillä.

Osoite
Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö