13.4.2019, jupiter

Aurinkovoima smoothie

Kevään kynnyksellä vahvistamme läsnäolon voimaa ja tuemme kehoa villiyrteillä.

Blogimme vieraskynänä ihana Tiina Strandberg, joka tunnetaan My berry forest-instagram sivustonsa uskomattoman kauniista ja terveellisistä herkuista. Tässä Tiinan vinkit hyvinvointiin sekä super herkullinen resepti Aurinkovoima-smoothieen!

Miten voit?

Oletko nukkunut tarpeeksi, syönyt ravitsevaa ruokaa, liikkunut sopivasti? Oletko tehnyt sinulle jotakin mieluisaa, hyvinvointia lisäävää? Hyvinvoinnin perusasiat eivät ole kovin ihmeellisiä suorituksia, ja silti kiireisessä arjessa ne joskus pääsevät unohtumaan. Siksi kannattaa pysähtyä päivittäin hetkeksi ja kysellä itseltään kuulumisia: mitä voin tehdä tänään, jotta voin paremmin nyt ja huomenna.

Pysähdy ja kuuntele

Kysy itseltäsi kuulumisia, voit vaikka jutella ääneen itsellesi. Se voi tuntua hassulta, mutta se on hyvä tapa päästä alkuun. Hengitä syvään, kuuntele ja tunnustele, mikä olo sinulla on. Tämä pieni hyvinvointimeditaatio voi kestää minuutin tai vaikkapa 10. Kestolla ei ole merkitystä, jos löydät vastauksen helposti.

Kävele luontoon

Jos asut lähellä metsää, kävele sinne. Tai mihin tahansa lähelle puita ja kasveja. Katso ylöspäin ja ihmettele korkeuksiin ulottuvia puita. Hengitä syvään, katsele ja ihastele. Anna ajatuksesi virrata vapaasti ja katseesi viipyä huojuvissa puissa, heräilevässä luonnossa.

Nauti ravitsevasta ruoasta

Todellakin nauti, sillä ruoasta nauttiminen ja ruokailutilanteessa rauhoittuminen antaa paljon muutakin kuin ruoan ravinteita. Voit tehdä ruokailusta pienen meditaatiohetken pysähtymällä hetkeksi aterian ääreen. Pureskele ruokasi hyvin, myös smoothiet, sillä näin käynnistät lempeästi tehokkaan ruoansulatuksen, ja ruoan ravinteet imeytyvät paremmin.

Aurinkovoima smoothie

Käytä 5 minuuttia päivästä hyvää tekevän smoothien valmistamiseen. Jokainen raaka-aine antaa sinulle voimaa, antioksidantteja ja muita suojaravinteita, joita tarvitset hyvinvoinnin tueksi.

Saat smoothiesta raikkaan, kun käytät pakastettuja kasviksia ja hedelmiä. Höyrytä kevyesti parsakaalia ja kukkakaalia, jäähdytä, ja laita pakastimeen. Kuori ja pilko ruskeapilkulliset makeat banaanit ja laita pakastimeen. Voit tehdä samoin myös ananakselle, mangolle sekä avokadolle.

Kun pakastimesta löytyy valmiina ravitsevia kasviksia ja hedelmiä, smoothien tekeminen käy helposti.

Smoothien ravintopitoisuuden lisääminen onnistuu vaivatta sekoittamalla joukkoon Frantsilan Aurinkovoima Villiviherjauhetta. Jauhe sisältää runsaasti antioksidantteja, vitamiineja, hivenaineita ja klorofylliä.

Resepti Aurinkovoima smoothieen:

  1. ½ pakastettu banaani
  2. ½ avokado (joko pakastettu tai tuore), voit myös käyttää pellavansiemenöljyä
  3. n. 50 g muutama pakastettu parsakaalin tai kukkakaalin kukinto
  4. kourallinen babypinaatin lehtiä tai lehtikaalia
  5. pala luomusitruunasta kuorineen
  6. pieni nippu tuoretta minttua
  7. 2 tl Frantsilan Aurinkovoima viherjauhetta
  8. n.1 dl nestettä, joko vettä, kaurajuomaa tai kaurajogurttia maun mukaan.
  9. Sekoita smoothien ainekset sileäksi tehosekoittimessa. Nauti!

Läsnäolon ja villiyrttien voimaa kevääseen!

@myberryforest