Kultainen kuisma

Frantsilassa viljellään noin 30 erilaista luomu kukkaa ja yrttiä, joista yksi, kauniin keltainen mäkikuisma (Hypericum perforatum) kukkii loppukesästä pelloillamme Hämeenkyrössä. Kuisman kukat kerätään käsin ja ne uutetaan tuoreena kylmäpuristettuun kasviöljyyn, jossa tehoaineet uutetaan perinteisellä menetelmällä kauniin punaiseksi ihoa hoitavaksi öljyksi.

Joulurauhan tuoksu – ylevä frankinsensi

Frankinsensia käytettiin jo antiikin aikana Intiassa, Kiinassa ja lännen katolisessa kirkossa uskonnollisissa seremonioissa. Frankinsensi tunnetaan yhtenä kolmesta lahjasta, jonka itämaan tietäjät toivat Jeesus-lapselle. Palaessaan frankinsensi erittää suitsutussavua, jota pidettiin pyhyyden ja rukouksen symbolina. Muinaisessa Egyptissä frankinsensia käytettiin nuorentavissa kasvonaamioissa ja hajusteissa

Joulukuinen tervehdys Frantsilan tehtaalta Hämeenkyröstä!

Olemme saaneet paljon kiitosta verkkokauppamme nopeista toimituksista ja lupaamme huolehtia siitä, että myös joulunalusaikaan kaikki paketit lähtevät tilaajille samana tai viimeistään seuraavana päivänä tilauksen saapumisesta. Nopeista ja huolella pakatuista toimituksista lämmin kiitos kuuluu Annelle, Riitalle ja Tainalle, jotka toimivat Frantsilan lähettämössä, varastossa ja tuotannossa yhdessä.

Kasvit kukoistavat Frantsilan uudessa ilmeessä

Kasvio eli herbaario on toiminut inspiraationa Frantsilan uudelle ilmeelle. Kasvituntemus, Suomalaisen kansanperinteen kunnioitus sekä ajankohtaisen tutkimustiedon seuraaminen ovat olleet alusta asti Frantsilan tuotekehityksen perusta. Uusi visuaalinen ilmeemme on kunnianosoitus viljelemillemme kasveille ja niiden vaikuttaville tehoaineille.

Suomalaisen kauneuskäsityksen historiaa: Rohdot, rituaalit ja uskomukset

Elämä Pohjolan perällä on ollut ankaraa, ja vain harvoilla on ollut mahdollisuutta sellaiseen ylellisyyteen kuin kauneus. Työtä tekevällä maalaisnaisella kauneudenhoitoon ei ole ollut aikaa eikä varaa. Kotoisia aineksia, kuten kermaa, munia tai hunajaa on harvoin riittänyt ihon- ja hiustenhoitoon, kun jokapäiväisestä leivästäkin on monesti ollut pulaa. Silti kauneutta on tavoiteltu kautta aikojen myös Suomessa, ja tapoja sen saavuttamiseksi on etsitty niin luonnosta kuin saunan lämmöstäkin.

Näkymättömät hyvikset: luonnonympäristön mikrobit suojaavat terveyttä

Jokainen heittäytyminen viherympäristöön merkitsee lukemattomien mikro-organismien eli mikrobien siirtymistä elimistöömme. Uusimman tieteellisen tiedon mukaan luonnon terveysvaikutuksissa on mikrobialtistuksella aivan keskeinen rooli. Tutkijat ovat puhuneet mikrobeista ”vanhoina ystävinä” – ja hyvästä syystä.