Piparmintun viilentävä, virkistävä voima

Jo muinaisissa kulttuureissa piparminttua on arvostettu suuresti ja hyödynnetty hyvinvoinnin tukena. Suomessakin hyvin viihtyvä kasvi on oiva kumppani kuumilla keleillä. Viilentävä, virkistävä vaikutus on useimmille tuttu niin minttupastilleista kuin hammastahnasta. Piparminttua voi hyödyntää niin väsymyksen kuin levottomuuden hoidossa. Kahden mintun risteymä tuo tasapainoa monenlaisiin tilanteisiin.

Eteeriset öljyt kesään: Muskatellisalvia

Tänä kesänä blogimme vieraskynään tarttuu tietokirjailija ja VTL Ari Turunen. Tuoksujen taustoja käsittelevässä juttusarjassa Ari avaa perinteitä ja ainesosia eri tuoksujen kohdalla, jotka kaikki löytyvät eteerisinä öljyinä Frantsilan valikoimasta. Vuoroon pääsee tässä muskatellisalvia, jonka eteeristä öljyä Ari pitää juurituoksujen valtiaana.

Kukkaterapia hoivaa ihmismieltä

Frantsilan kaikessa tekemisessä keskeistä on ihmisen ja luonnon kestävä sopusointu. Tuotesarja jossa tämä tiivistyy aivan erityisellä tavalla on kukkaterapiatipat. Tohtori Edward Bachin vuosisata sitten kehittämä tapa hoitaa mieltä elää James Cormierin käsintehdyissä uutoksissa, joissa poikkeuksellisen luontomme kukat värähtelevät ominaistaajuuksillaan, hoitaen mielialaa.

Eteeriset öljyt kesään: Laventeli

Tänä kesänä blogimme vieraskynään tarttuu tietokirjailija ja VTL Ari Turunen. Tuoksujen taustoja käsittelevässä juttusarjassa Ari avaa perinteitä ja ainesosia eri tuoksujen kohdalla, jotka kaikki löytyvät eteerisinä öljyinä Frantsilan valikoimasta. Seuraavaksi vuorossa laventeli, jonka eteerinen öljy rauhoittaa paitsi mieltä myös ihoa, jota kesällä koettelee niin aurinko kuin hyönteiset.

Eteeriset öljyt kesään: Sitruunaruohot

Tänä kesänä blogimme vieraskynään tarttuu tietokirjailija ja VTL Ari Turunen. Tuoksujen taustoja käsittelevässä juttusarjassa Ari avaa perinteitä ja ainesosia eri tuoksujen kohdalla, jotka kaikki löytyvät eteerisinä öljyinä Frantsilan valikoimasta. Vuoroon pääsevät tässä sitruunaruohot, joiden eteerinen öljy on luontainen hyönteiskarkoite.

Kamomilla, rauhoittava ja lempeä liittolainen

Kamomilla on yksi vanhimpia ihmisen käyttämiä lääkekasveja. Kamomilla rauhoittaa ja hoivaa erittäin monipuolisesti, niin sisäisesti kuin ulkoisesti, ja onkin saanut lempinimekseen äidin syli. Frantsilassa luomuviljelty kamomilla päätyy yrttiuutokseen, joka yhdistää parhaat tuntemamme lääkekasvit monivivahteisiksi voiteiksi ja tipoiksi.

Luontoäidin kotiapteekki – Lasten luonnonmukainen hoito-opas

Luonnosta saatavat rohdot ja ravinteet ovat ympäristön tapa tarjota meille juuri sen, minkä tarvitsemme voidaksemme hyvin. Äiti Luonto pitää hyvää huolta kun häntä kuuntelee ja kunnioittaa, ja vanhemmuuteen on luonnollista tuoda mukaan tätä luonnon viisautta. Tämän tueksi voit nyt ladata uuden oppaamme lasten luonnonmukaiseen hoitoon.

Syötävä keidas, jonka hyödyt ulottuvat kauas

Tänä kesänä saamme Frantsilan Hyvän Olon keskukseen vieraaksi hortonomi ja permakulttuurikouluttaja Juha Ujulan. Juha pitää Syötävä metsäpuutarha-kurssin Frantsilassa sekä alku- että loppukesästä. Hän on aihealueen johtavia asiantuntijoita Suomessa. Syötävä metsäpuutarha on konsepti, jonka juuret kasvavat syvälle ja jonka hyödyt ulottuvat moneen suuntaan sekä kauas tulevaisuuteen. Halusimme haastatella Juhaa siitä tarkemmin jo ennen kurssin alkua.