Järjestämme Frantsilassa kursseja ja tapahtumia, joissa syvennytään erilaisten hoitotraditioiden maailmoihin. Tule oppimaan miten hoidat omaa ja muiden hyvinvointia luonnollisesti ja kokonaisvaltaisesti.

Kurssit
2018-2019

Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa järjestetään Frantsilan omien kurssien lisäksi laaja valikoima muita kursseja.

Katso kaikki kurssit

Shiatsuhoitaja-
KOULUTUS

Alkaa 30.-31.3.2019

Shiatsu on Japanista peräisin oleva hoitomuoto, jolla käsitellään kehon ”lukkoja” ja näin hoidetaan erilaisia vaivoja kuten päänsärkyä, selkävaivoja, issiasta, uniongelmia, jumittuneita hartioita, stressiä yms.

Shiatsu-koulutus sopii hoitotyön ammattilaisille työn tueksi, uutta ammattia aikoville tai muuten vain perheen tai ystävien iloksi. Koulutus on monimuoto-opiskelua ja onnistuu oman työn ohessa.

Lue Lisää

Hieronnan syventävä
JATKOKURSSI

13.-14.4.2019

Kurssi on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, joilla on perustietoa hieronnasta. Viikonloppuna harjoitellaan hoitoja pareittain ja käsitellään useita tekniikoita ja kehon alueita.

Kurssilla käydään läpi mobilisoivan hieronnan teoriaa, klassisten hierontaotteiden kertausta ja sovellusta hieronnassa, kehon asennon ja kireyksien huomioiminen käytännön hieronnassa, istualtaan tehtävä hieronta. Käsiteltävien osa-alueiden mielekäs jako, niska-hartia- ja selkäalueen hieronnan variaatiot, passiiviset venytykset hieronnan tukena ja osana.

Lue Lisää

Villiinny
VILLIVIHANNEKSISTA

11.5.2019 (klo 10.00-18.00)

Oletko kiinnostunut kokeilemaan hortoilua ja saamaan aimoannoksen vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja omalta pihaltasi ja Suomen luonnosta.

Agronomi Virpi Raipala-Cormier opettaa käytännönläheisesti tunnistamaan syötäviä rikkaruohoja ja muita luonnonkasveja sekä käyttämään niitä ruoanlaitossa (salaateissa, muhennoksissa, keitoissa, kevytvoissa, lätyissä, leivonnaisissa, juomissa jne). Opit valmistamaan myös omat villivihanneshapatteesi. Tuo mukanasi keräilykori, niin saat mukaasi omat viherpommisi.

Lue Lisää

Maustekasvit ryytinä ja rohtona sekä niiden 
KOTIPUUTARHA- JA PARVEKEVILJELY

12.5.2019 (klo 9.30 – 17.00)

Suomessa menestyvät maustekasvit ovat tärkeä lisä ruoansulatusentsyymeiden toiminnan ja ravinnon imeytymisen tukena. Ne ovat myös tärkeitä muuhun kehon toimintoihin vaikuttavia rohtoja. Mausteina ne tuovat ihastuttavia makuja ruokiin, joista saat päivän aikana hyviä ideoita. Saat nauttia maustekasveista myös lounaalla ja ehkä jopa innostut viljelemään niitä.

Frantsilan Luomuyrttitilan kasvihuone ja yrttipellot, Virpin ja James’n puutarha sekä Frantsilan Hyvän Olon Keskus antavat erinomaiset puitteet maustekasvipäivälle.

Lue Lisää

Aromaterapian
PERUSKURSSI

18.–19.5.2019

Kurssilta opit perustiedot aromaterapeuttisista eteerisistä öljyistä fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin ja terveyden tueksi sekä monipuolisia käytännön vinkkejä joka päiväiseen elämään.

Päivien luennoitsijana toimii Itävallan aromaterapeuttien kouluttaja ja alan huippuosaaja, diplomiaromaterapeutti Päivi Blöchl. Hänellä on valtava monikymmenvuotinen tieto ja vankka kokemus eteerisistä öljyistä, niiden turvallisesta käytöstä ja myös nykytutkimuksesta. Hän on innostava ja tuo asiat esille elävästi ja käytännönläheisesti. Koulutus on suomeksi.

Lue Lisää

Suomalainen kukkaterapia
MIELIALAN TUKENA

30.8.2019 (klo 9.30-16.30)

Kurssin teemana on kukkaterapia hoitotyön tukena, mielialan kohottajana ja apuna omassa ja perheen jaksamisessa.

Lue Lisää

Kasvilääkintä- 
FYTOTERAPIAKOULUTUS

Alkaa 23.-26.5.22019

Haluatko tutustua kasvilääkinnän keinoihin hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti! Koulutuksessa opit hoitamaan itseäsi, läheisiäsi ja muita turvallisin ja luontaisin tavoin – eikä vain vaivoja vaan syitä! Saat syvällisen ymmärryksen ihmisestä ja yrttien monipuolisesta käytöstä.

Tavoitteena on perehdyttää opiskelijat yrttien mielenkiintoiseen maailmaan kokonaisvaltaisesti unohtamatta kansamme perinnetietoutta kasveista ja niiden käytöstä. 

Lue Lisää

Aromahoitaja
KOULUTUS

Alkaa 17.-18.8.2019

Haluatko tutustua aromaterapian eli eteeristen, aitojen haihtuvien kasivöljyjen keinoihin hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti – miten hoitaa perhettä, itseä ja muita ihastuttavien tuoksujen avulla turvallisesti. Koulutuksen tavoitteena on antaa kaikki välttämätön tieto käytöstä kodin arjessa, terveyden edistämisessä sekä ihon, mielialan ja erilaisten terveysongelmien tukihoitoina.

Koulutus sopii kaikille kiinnostuneille niin oman itsen kuin perheen tueksi sekä lisätyökaluksi mm. luontaishoitajille, fytoterapeuteille, yrttihoitajille ja vyöhyketerapeuteille. Se on oivallinen lisä mm. kehoterapeuteille, terveydenhoidon ammattilaisille kuten hierojille, lähihoitajille ja sairaanhoitajille sekä luontaistuotekaupan ja kauneudenhoitoalan ammattilaisille.

Lue Lisää