Eteeriset öljyt pyykinpesussa ja siivouksessa

Frantsilan laventelin eteerinen öljy

Synteettisistä  pesuaineista voi helposti jäädä suuret määrät kemikaaleja sekä kodin pinnoille että hengitysilmaan. Luonnonmukaiset kodin puhdistusaineet ovat helppo ja edullinen tapa vähentää kodin kemikaalikuormaa. Pesuaineiden ja pyykkietikan valmistuksessa kannattaa hyödyntää myös eteeristen öljyjen upeita tuoksuja ja aromaterapeuttisia vaikutuksia, ja tuoda arkeen hyvää mieltä juuri sillä omalla suosikkituoksulla.

Pyykkietikan ja kodin puhdistusaineen voit lisäksi valmistaa juuri sellaiseen pulloon josta pidät, ja lisätä vaikka kauniin rosmariinin oksan silmän iloksi. Tee-se-itse -pyykkietikka on myös ihana lahjaidea jouluun tai mihin tahansa muuhun juhlahetkeen. Ilahduta ystävääsi kauniiseen pulloon sekoitetulla pyykkietikalla, jossa olet käyttänyt juuri hänen mielituoksuaan. Luonnonmukainen pyykkietikka on lahja, joka menee varmasti käyttöön.

Kodin luonnollinen pyykkietikka

Tarvikkeet:

• 4 dl väkiviinaetikkaa
• 1 dl vettä
• 10-20 tippaa Frantsilan eteeristä öljyä, esim 1/2 laventelia ja 1/2 sitronellaa

Tee näin:

1. Sekoita vesi ja väkiviinietikka.
2. Lisää eteeriset öljyt mukaan.
3. Sekoita aina ennen käyttöä. Annostele 0,5-1 dl huuhteluainetta pesua kohden.

Eteerisistä öljyistä jää mieto tuoksu pyykkiin, ja etikan tuoksu poistuu pyykistä viimeistään sen kuivuessa.

Etikka on ekologista ja edullista. Etikka poistaa myös pesuainesaostumia koneesta, pehmentää pyykkiä ja poistaa tehokkaasti tahroja tekstiileistä. Ja mikä parasta, itse tehdyssä pyykkietikassa voit itse määritellä pyykin tuoksun!

Kodin luonnollinen puhdistusaine

Tarvikkeet:

• Suihkepullo
• 1 kupillinen vettä
• 1 kupillinen väkiviinaetikkaa
• noin 40 tippaa Frantsilan eteeristä öljyä, esim. teepuu, laventeli, rosmariini tai mustakuusi

Tee näin:

1. Kaada kupillinen etikkaa suihkepulloon
2. Lisää noin 40 tippaa valitsemaasi eteeristä öljyä. Sekoita hyvin, jotta öljy emulgoituu eli sekoittuu hyvin etikkaan.
3. Lisää kupillinen vettä suihkepulloon.
4. Halutessasi voit lisätä seokseen yrttejä, esimerkiksi rosmariinin oksan tai sitruunan kuoria lisäämään tuoksua ja silmän iloksi. Talvella havupuun oksa tuo tuoksua ja kauneutta pulloon.

Valikoima Frantsilan eteerisiä öljyjä pyykinpesuun ja kodin puhdistukseen: