17.4.2020, jupiter

Luonnon käsidesi ja hoitovinkit kuiville käsille

Käsihygienian merkitys on tänä päivänä noussut erittäin tärkeään rooliin jokapäiväisessä elämässä. Käsien jatkuva pesu ja käsidesin käyttö kuitenkin kuivattaa käsien ihoa ja voi aiheuttaa kirvelyä ja haavaumia.

Luonnon käsidesi – luonnollista suojaa

Frantsilan perustaja Virpi Raipala-Cormier aloitti Luonnon käsidesin tuotekehityksen jo sars-epidemian aikana. Tavoitteena oli kehittää käsidesi, joka tuhoaisi bakteereita ja viruksia, mutta hoitaisi samalla ihoa luonnonmukaisesti ja ympäristöystävällisesti. Nyt oli aika herättää tämä tuotekehitystyö uudelleen henkiin.

Frantsilan Luonnon käsidesi on hyvä vaihtoehto, kun haluaa pitää hyvää huolta käsistään turvallisesti ja luontoa kunnioittaen. Käsidesin sisältämä mentolilla denaturoitu alkoholi tuhoaa mikrobeja, kuten bakteerit, virukset ja homeet. Kotimaiset luomuyrttiuutokset, kuten kehäkukka, siankärsämö ja auringonhattu hoitavat ja rauhoittavat ihoa. Aloe ja kasviglyseriini kosteuttavat ihoa.

Käsidesin eteerisissä öljyissä vaikuttavat mm. antiseptinen ja hoitava teepuu, mikrobeja tuhoava ja kuivaa ihoa hoitava palmarosa, ihoa ja epäpuhtauksia desinfioiva timjami sekä ihoa uudistava laventeli.

Pientä suihkepulloa on kätevä kuljettaa mukana taskussa ja käsilaukussa tai säilyttää sitä sellaisessa paikassa, jossa se on heti käden ulottuvilla, esimerkiksi kauppareissun jälkeen tai tilanteessa, jossa käsien pesuun ei ole mahdollisuutta. Pienestä pullosta riittää jopa 70 käyttökertaan.

Pidä huoli päivittäisestä kosteutuksesta

Käsiä on hyvä hoitaa päivittäin, jotta iho ei pääse kuivumaan.  11 yrtin käsivoide on vuosien saatossa muodostunut luonnonmukaisten käsivoiteiden klassikoksi. Se sisältää 11 hoitavaa kotimaista luomuyrttiä ja ravitsevia kylmäpuristettuja kasviöljyjä. 11 yrtin käsivoide on hyvin imeytyvä, tehokkaasti kosteuttava voide, joka suojaa käsiä  kuivumiselta pitäen ihon ja kynsinauhat pehmeinä.

Tehohoito kuiville ja karheille käsille

Terva-pihkasalva on erinomainen tehohoito kuiville ja karheille käsille. Desinfioivien, hoitavien ja pehmentävien ominaisuuksiensa ansiosta salva on erityisen tehokas juuri kuivalle iholle. Terva-pihkasalvalla hierotaan kädet nukkumaan mentäessä, jolloin sen tehoaineet saavat vaikuttaa rauhassa läpi yön. Hiero kädet huolellisesti salvalla ja laita puuvillahanskat käteen. Toista käsittely tarvittaessa, kunnes käsien iho on hoidetun ja pehmeän tuntuinen.

Kosteuttava tee-se-itse kuorinta käsille

Tehokkaasti kosteuttavan käsikuorinnan voi tehdä helposti myös itse. Yhteen annokseen sokerikuorintaa tarvitset  lasipurkin, johon sekoitetaan ½ dl Hellä-hoitoöljyä, 5 tippaa kuivaa ihoa elvyttävää palmarosan eteeristä öljyä, sekä ½ dl sokeria. Hiero hellästi kuoriva seos käsiin, ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia.

Käsikuorinta on miellyttävä tehdä saunan lämmössä. Voit tehdä lasipurkkiin suuremman määrän kerralla ja käyttää sokerikuorintaa useamman kerran.