30.11.2022, jupiter

Tehokas apu päänahan ja hiusten hoitoon

Frantsilan Nokkonen-turve hiuspohjanhoitoöljy palkittiin juuri Nordic Beauty Awards -palkinnolla. Virpi Raipala-Cormierin kehittämä tuote on ollut yli kymmenen vuotta yksi Frantsilan suosituimpia tuotteita. Se on monen asiakkaan päänahan pelastaja sekä elinvoimaisten hiusten salaisuus. Virpi paljastaa, mihin tuotteen teho perustuu. 

Kutiaako päänahkasi? Saako talven pakkaset ja kuiva sisäilma hiuspohjasi punoittamaan ja hilseilemään? Tuntuuko, että hiuksia lähtee enemmän kuin niitä kasvaa tilalle?  

Frantsilan Nokkonen-turve hiuspohjanhoitoöljy auttaa erilaisiin hiuspohjan ja hiusten ongelmiin. Sitä voi käyttää myös, vaikka ei olisi erityisiä ongelmia: tuomaan kiiltoa ja lisäämään hiusten ja päänahan hyvinvointia.  

Virpi Raipala-Cormier on suunnitellut tuotteen reseptin niin, että Frantsilan pelloilla kasvatettujen yrttien ja kukkien uutteet, kylmäpuristetut siemenöljyt sekä aromaterapeuttiset eteeriset öljyt huolehtivat monin eri tavoin hiuspohjan terveydestä ja hiusten kasvusta.

“Eri kasveilla ja yrteillä on eri vaikutukset. Jotkin elvyttävät hiusten kuntoa tai rauhoittavat päänahkaa, toiset desinfioivat.”  

Keskeisimpänä vaikuttavana aineena hoitoöljyssä on luomunokkonen, jota on kasvatettu Frantsilan pelloilla aivan yrityksen alkuajoista saakka: vuodesta 1982.  Alkuun Virpi ja hänen miehensä James Cormier tekivät nokkosesta erilaisia ravintolisiä ja niitä on Frantsilan valikoimissa edelleen. Pian rinnalle tulivat myös erilaiset hoitoöljyt. 

”Nokkonen elvyttää päänahan verenkiertoa ja sitä kautta hiustenkasvua”, Virpi kertoo. ”Se on myös antimikrobinen.” 

TARJOUS Nokkonen-turve hiuspohjanhoitoöljy ja muut Nordic Beauty Awards -palkitut tuotteemme joulukuun ajan -15% koodilla PALKITUT.  

Luomunokkonen tulee omilta pelloilta 

Hoitoöljyssä käytettävää valmista nokkosuutetta on edeltänyt moni vaihe, jotka tehdään käsityönä frantsilalaisten voimin.  

Ensin nokkosen siemenet kylvetään, minkä jälkeen taimet istutetaan Frantsilan luomupelloille. Jo juhannuksen aikaan niistä kerätään ensimmäinen sato. Nokkosen lehdet kuivataan ja uutetaan luomuauringonkukan siemenöljyyn, jossa ne muhivat viikon. Sen jälkeen lehdet ja öljy puristetaan tiukasti ja saatu uutos suodatetaan ja sakkautetaan. Lopputuloksena on voimakkaan vihreää öljyuutosta, joka on täynnä nokkosen fytoterapeuttisia vaikuttavia ainesosia – juuri niitä, jotka vilkastuttavat päänahan verenkiertoa ja saavat hiukset kasvamaan vahvoina ja terveinä.  

Virpi on luonut hoitoöljyn reseptin niin, että sen eri kasvien vaikutukset tukevat ja vahvistavat toisiaan. Nokkosen lisäksi turve on tuotteessa merkittävässä roolissa – siksi se näkyy hoitoöljyn nimessäkin. 

”Turve on mineraalirikas syväpuhdistaja”, Virpi sanoo. 

”Sitä käytetään paljon päänahan hoidossa sellaisenaankin, mutta hoitoöljyyn uutettuna sen tehoaineiden hyödyntäminen on helpompaa kuin puhtaan turpeen käyttö hiuksissa.”   

Pullossa koko puutarhan kukoistus 

“Kehäkukka rauhoittaa kutinaa ja poistaa hilsettä. Se myös elvyttää, parantaa ja auttaa atooppista ihoa, jota monella on päänahassa”, Virpi sanoo ja jatkaa:  

“Mäkikuisma hoivaa hiuspohjan hermokudosta, ja takiaisen juuri poistaa stafylokokkien aiheuttamaa tulehdusta sekä vie pois kutinaa.” 

Hoitoöljyssä käytetyistä eteerisistä öljyistä tärkein on rosmariini, jonka tunnistaa tuotteen virkistävästä tuoksusta. Se virkistää sekä mieltä että päänahkaa.  

”Rosmariini elvyttää hiuspohjan verenkiertoa. Kun hiusjuuri saa ravinteita, hius alkaa uudistua”, Virpi sanoo.  

Lisäksi hoitoöljyssä on antibakteerisia timjamin, salvian ja teepuun eteerisiä öljyjä. Kokonaisuus on pitkän tuotekehityksen tulos: kasvien tehoaineet ovat juuri sopivassa ja harmonisessa suhteessa toisiinsa. Siksi hoitoöljyllä on ollut yli kymmenen vuoden ajan vankka asiakaskunta ja moni käyttää sitä viikoittain vuoden ympäri. 

Hoitoöljyllä vahvat ja kiiltävät hiukset 

Virpi käyttää itse hoitoöljyä hieromalla sitä neljä pipetillistä päänahkaansa ennen kuin menee Frantsilassa perinteiseen vanhaan puusaunaan. “Tuotetta kannattaa käyttää kerran viikossa, jotta hiuspohja pysyy elinvoimaisena.” 

Koska lämpö lisää hoitoöljyn vaikutusta, sitä on hyvä hieroa päähän esimerkiksi ennen saunaa tai käyttää lämmittävää pipoa hoidon yhteydessä. Tuotteen annetaan vaikuttaa päässä vähintään puoli tuntia tai mielellään jopa kaksikin tuntia, jos aikaa on.  

“Silloin tehoaineet pääsevät todella vaikuttamaan”, Virpi sanoo. 

Hoitoöljyn voi levittää joko kuivaan tai kosteaan tukkaan. Lopuksi se pestään normaaliin tapaan shampoolla pois. 

”Jos hiukset ovat kovin kuivat tai hauraat, kannattaa öljyä levittää myös latvoihin. Virpi vinkkaa.  

“Olemme saaneet hoitoöljyn tehosta poistaa päänahasta kutinaa, hilsettä ja karstaa todella hyvää palautetta. Se tuo hiuksille upean kiillon ja vahvistaa niitä”, Virpi sanoo. “Olen huomannut myös, että öljyn myötä hiusteni harmaantuminen on vähentynyt.” 

Kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia 

“Näin talviaikaan kuiva sisäilma ja pakkanen rasittavat hiuksia ja päänahkaa. Kun hiuspohja ei saa pipon alla ilmaa, kutina ja hilseily lisääntyvät. Myös stressi tekee huonoa päänahan kunnolle. Hoitoöljyn lisäksi päänahkaa kannattaakin hieroa ja naputella ja pitää hartioiden ja niskan verenkierrosta huolta, sillä se vaikuttaa myös päänahan verenkiertoon”, Virpi sanoo. “Nokkosta kannattaa nauttia myös sisäisesti. Sisäinen tukee aina ulkoista.” 

Pelkkä hoitoöljypullon avaaminen on rauhoittava nautinto: rosmariinin ja Frantsilan pelloilla kasvaneiden kukkien ja yrttien tuoksu saa ajattelemaan kesää. 

Ja nautinnollista on tietenkin myös vaikutus, joka hoitoöljyllä on: 

”Kannattaa ottaa itsestään ja hiuksistaan valokuva nyt ja uusi parin kuukauden päästä tuotteen käytön jälkeen”, Virpi vinkkaa. 

Huomaatko eron?