Fermentoinnin Fantasia 

14.9.2024
klo 10:00 - 17:00

Tervetuloa mukaan hapattamaan Frantsilan kasvihuoneille elinvoimaisten rohtojen ja kasvien keskelle. Poimimme talteen Frantsilan luomukasvihuoneen ravintorikkaita kasveja sekä luomuyrttipeltojen rohtoja hapatuksen hengessä.

Lähestymme ympäristöä ja kaalia luovuudella, mitä kaikkea voimmekaan hapattaa. Opit kurssilla hapattamisen periaatteet käytännön kautta ja saat mukaasi ideoita hapankaalista, kimchistä ja suolahapatuksesta sekä herkullisen lasipurkillisen itse tehtyä suolaliemihapatetta!

Paikkana on Frantsilan kasvihuone, joka toimii kotipuutarhana. Kasvihuoneessa kukoistavat monet yrtit ja kasvit viinirypäle pensaiden keskellä. Laitathan lämpimästi päälle, tilassa on sama lämpötila kuin ulkona.

Ohjelma:

  • Hapatuksen ABC ja yrttiteetä
  • Kasvien keruu
  • Keittolounas, Raaseporin hapatteita ja paikallista luomuruisleipää
  • Oman hapankaalin valmistaminen, keskustelua, neuvoja ja vinkkeja

Vetäjät: Opettajana toimii Chia Nasman Duffy, hapatuksen konkari Raaseporin hapattamosta ja paikallisten kasvien oppaana toimii Anna Karhu-Cormier.

Hinta: 110€ (sis. alv) sisältää retriittiohjelman sekä materiaalin

Tiedustelut: a.karhucormier@gmail.com

Ilmoittautumiset: 14.8.2023 mennessä

Peruutusehdot: Ilmoittautumisesi on sitova. Mikäli perut osallistumisesi 14 päivää ennen kurssin alkua tai sen jälkeen, veloitamme 50 % kurssimaksusta. Mikäli perut osallistumisesi 7 päivää ennen kurssin alkua tai sen jälkeen, veloitamme 100% kurssimaksusta. Lääkärintodistuksella veloitamme vain toimistokulun 30€. Esteen sattuessa kurssin voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Frantsilalla on oikeus peruuttaa kurssi vähäisen osallistujamäärän tai muun syyn vuoksi. Tällöin maksamme kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin.