Syötävä Metsäpuutarha

24 - 26.5.2024
17:00 perjantai - 16:00 sunnuntai

Tällä kurssilla opit, miten voit luoda puita, pensaita ja monivuotisia kasveja sisältävän omavaraisen puutarhan – syötävän ekosysteemin – ekologisesti kestävän permakulttuurin periaatteilla.

Mitä kurssi tarjoaa? 

  • Omavaraisen metsäpuutarhan luominen: Opit, kuinka luodaan puita, pensaita ja monivuotisia kasveja sisältävä metsäinen puutarha.
  • Ekologinen kestävyys: Käytännön opastusta permakulttuurin periaatteiden soveltamiseen metsäpuutarhan suunnittelussa ja ylläpidossa.
  • Monimuotoisen ekosysteemin rakentaminen: Neuvoja siitä, miten tukea luonnon monimuotoisuutta ja tuottaa samalla herkullisia satoja.
  • Käytännölliset taidot: Saat tietoa ja taitoja, jotka ovat tarpeen syötävän metsäpuutarhan perustamiseen ja hoitamiseen.
  • Kuinka syötävän metsäpuutarhan voi perustaa jo olemassa olevaan puutarhaan, hedelmätarhaan tai esimerkiksi harvaan istutettuun lehtimetsään tai metsäpuistoon
  • Kuinka suojella istutuksia kauriilta ja pupuilta

Alustavan kurssiohjelman löydät täältä: 24.-26.5.2024 Syötävä metsäpuutarha

Kenelle kurssi on tarkoitettu: 

Kaikille puutarhan ja metsän hoidosta ja omavaraisuudesta kiinnostuneille, olitpa sitten aloittelija tai kokeneempi henkilö. Kurssi on erityisen hyödyllinen niille, jotka haluavat oppia permakulttuurin periaatteita ja soveltaa niitä oman syötävän metsäpuutarhan luomiseen.

Miksi tulla kurssille Frantsilaan? 

Frantsilan tunnelmalliset ja kauniit tilat, rauhoittava maalaismiljöö sekä  kauniit puutarhat ja yrttipellot luovat ainutlaatuisen oppimiskokemuksen. 

Kouluttajat: Hortonomit, Syötävä metsäpuutarha- ja permakulttuurikouluttajat Ulla-Maija Takkunen ja Juha Ujula

Koulutusmaksu: 250 € (sis. alv) sisältää kurssin, materiaalin sekä ruokailut (pe päivällinen, 2xlounas, 2xiltapäiväkahvi/yrttitee)

Täysihoito 150 € sisältää päivällisen (la),  yrttisaunan, iltateen  ja majoituksen aamiaisineen sukutilamme pihapiirin idyllisissä, vanhoissa hirsirakennuksissa 3-5 hengen huoneissa (omat liinavaatteet mukaan). Rajoitettu määrä yhden ja kahden hengen huoneita saatavilla lisähintaan. Täysihoito maksetaan erikseen joko paikan päällä tai pyytämällä laskun etukäteen. Täysihoidon varaukset ja lisätiedustelut  info@frantsilanhyvänolonkeskus.fi / 040 591 8742.

Muut tiedustelut: koulutus@frantsila.com tai 03 343 5500

Ilmoittautumiset: 5.5.2024 mennessä

Peruutusehdot: Ilmoittautumisesi on sitova. Mikäli perut osallistumisesi 30 päivää ennen kurssin alkua tai sen jälkeen, veloitamme 50 % kurssimaksusta. Mikäli perut osallistumisesi 14 päivää ennen kurssin alkua tai sen jälkeen, veloitamme 100% kurssimaksusta. Lääkärintodistuksella veloitamme vain toimistokulun 30€. Esteen sattuessa kurssin voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Frantsilalla on oikeus peruuttaa kurssi vähäisen osallistujamäärän tai muun syyn vuoksi. Tällöin maksamme kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin.

 

Koulutus järjestetään yhteistyössä Hyvinvointia ja makuja Pirkanmaan metsistä hankkeen kanssa