Tervetuloa tutustumaan Frantsilan puutarhojen kukoistukseen!

Avoimet Puutarhat -päivänä sinulla on mahdollisuus tutustua kolmeen eri puutarhaan: Frantsilan Hyvän Olon Keskuksen puutarhaan, Vanhan Kievarin pihapiiriin sekä Virpi Raipala-Cormierin ja James Cormierin puutarhaan, joka on Frantsilan perustajien rakkaudella vaalittu paratiisi. Frantsilan puutarhoista löytyy satoja perinne-, mauste- ja rohtokasveja sekä luonnonkasveja. Voit ihastella kukkaloistoa, tutustua syötävään metsäpuutarhaan, kulkea rauhoittavalla mäntypolulla metsälähteineen tai löytää taianomaisen hetken jatulintarhasta. Läheisyydessä sijaitsevat myös Frantsilan Luomuyrttitilan pellot ja kasvihuoneet, ja pienen ajomatkan päässä Frantsilan Kehäkukka -lounasravintola ja näyteyrttitarhat.

Opastettu puutarhakierros lähtee klo 15:00 Frantsilan Hyvän Olon Keskuksen päätalon edestä. Kierroksen aikana kuulet tarinoita ja opit lisää puutarhoistamme ja niiden kasveista. Päivän päätteeksi Virpin ja Jamesin puutarhassa pääsemme nauttimaan konsertista. Esiintyjänä on Lotta Maija, Pirkanmaalla vaikuttava laulaja-lauluntekijä, jonka kappaleissa kuullaan kaikuja runolauluista ja Suomen luonnosta. Hänet kuullaan kokoonpanolla nainen ja kitara. Konsertti alkaa klo 17:00 ja kestää noin tunnin, ja maksu on vapaaehtoinen.

Kievari-rakennuksessa toimii tapahtuman ajan kahvila. Tarjolla kahvia, luomuyrteistä valmistettua jääteetä sekä maittavia leivonnaisia, joita voit nauttia puutarhassa myös konsertin aikana. Lämpimästi tervetuloa viettämään unohtumatonta päivää luonnon keskellä Frantsilan puutarhoissa. Tule nauttimaan kauneudesta, rauhasta ja yhteisöllisyydestä – olemme täällä sinua varten.

Nähdään puutarhoissa!

Lisätietoja: www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi

 

Info:

Tapahtuma alkaa klo 12.00, loppuu klo 18.00

Opastettu kierros lähtee klo 15.00 Frantsilan Hyvän Olon keskuksen pihapiiristä

Konsertti klo 17-18.00 Virpin ja Jamesin puutarhassa, Kyröspohjantie 319. 39100 Hämeenkyrö

 

Saapuminen:

Autolla: Jos tulet autolla, parkkipaikka löytyy osoitteesta Pakkulantie 29.

Julkisilla: Hämeenkyröön pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla, junalla Tampereelle ja bussilla Hämeenkyröön. Hämeenkyrön keskustasta on matkaa neljä kilometriä Frantsilaan. Voit ottaa taksin tai kävellä. Hämeenkyrön keskustasta tilataan taksi Frantsilan kasvihuoneille, Pakkulantie 29, tai Virpin ja Jamesin puutarhaan osoitteessa Kyröspohjantie 319, 39100 Hämeenkyrö. Hämeenkyrön taksiasema: 040 676 4000.