Tuoksuretriitti

12 - 13.10.2024
La 10:00 - Su 14:00

Aisteja hellivässä retriitissä sukelletaan tuoksujen ihmeelliseen maailmaan.

Aisteja hellivässä retriitissä sukelletaan tuoksujen ihmeelliseen maailmaan. Retriitti rytmittyy tasapainoiseksi kokonaisuudeksi sisältäen tuoksuista inspiroitumista, oppimista ja käytännönläheistä tekemistä  sekä syvällistä rentoutumista

Mitä kurssi tarjoaa? 

Opit, kuinka hyödyntää luonnon tuoksujen hoitavaa voimaa hyvinvointiin syys-talven syklissä. Perehdymme Frantsilan eteeristen öljyjen valikoimaan sekä suomalaisen luonnon tarjoamiin tuoksukasveihin. Tutkimme tuoksuja henkilökohtaisten kokemusten kautta kuinka tuoksu voi toimia turvapaikkana, rauhoittumisen välineenä ja arjen ankkurina - oman sisäisen rauhan ja hyvinvoinnin tukena. Aisteja herättelevät rentouttavat harjoitukset vapauttavat somaattisesti mieli-sydän-keho kokonaisuutta. Harjoitukset ammentavat hatha ja kundaliinijooga -traditioiden viisaudesta.

Käytännönläheisessä työpajassa pääset sukeltamaan omien lempituoksujesi äärelle. Opit parfymerian perusteet ja pääset luomaan oman tuoksukartaston, jonka pohjalta luot oman signature-parfyymin. Lisäksi teemme jokaiselle oman aromaterapeuttisen vartalokuorinnan ja yhteiseen löylyyn havuisen hydrolaatin. Saunassa nautitaan saunahoidoista hiljaisuuden helliessä.

Alustava kurssiohjelman:

Lauantai
10-11.30 Tutkimusmatka tuoksujen voimaan luento ja harjoitus
13.00 Lounas
14.00 Parfymerian ABC, reseptiikka
16.00 Yrttitee/kahvitarjoilu, raitista ilmaa
17.00 Tuoksupaja: luovuus kukkimaan, oman reseptiikan luominen
18.30 Illallinen
19.30 Hoidollinen aromaterapeuttinen sauna
21.00 Iltapalaa

Sunnuntai
8 - 9.00 Aamuharjoitus salissa
9-10.00 Aamiainen
10.30 Suomalaiset tuoksulähteet: savut, höyryt ja löylyt
13.30 -14.00 Lounas ja kotiin lähtö

Kenelle kurssi on tarkoitettu: 

- Kaikille luonnonmukaisesta elämäntavasta ja omatoimisesta hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneille
- Kaikille, jotka haluavat syventää osaamistaan ja oppia uusia taitoja - niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin yrttiharrastelijoille

Miksi tulla kurssille Frantsilaan? 

Frantsilan tunnelmalliset ja kauniit tilat, rauhoittava maalaismiljöö sekä Virpin asiantuntijuus ja käytännönläheinen opetus luovat ainutlaatuisen ympäristön, jossa on helppo oppia miten voit valmistaa yrteistä omaan hyvinvointiisi tuotteita. 

Kouluttaja: Anna Karhu-Cormier toimi Frantsilan luomuyrtttilan luovana johtajana vuoteen 2021 asti ja kehitti tuoksulaboratorio konseptin Scent Labin. Tällä hetkellä Anna työskentelee monialaisesti tuoksujen ja taiteen parissa. Annan taiteessa ja tapahtumissa yhdistyvät luovuuden sekä hoidollisuuden synergiat. Anna on työskennellyt suomalaisten parantavien kasvien parissa  reilun vuosikymmenen ajan. Anna on koulutukseltaan taiteiden maisteri, fytoterapeutti sekä jooga-opettaja. Annan läsnäolo ja opetus on lempeää ja inspiroivaa.

Koulutusmaksu: 250 € (sis. alv) sisältää kurssin, materiaalin sekä lounaspaketin (lounas + iltapäiväkahvi)

Täysihoito 90 € sisältää päivällisen,  yrttisaunan, iltateen  ja majoituksen aamiaisineen sukutilamme pihapiirin idyllisissä, vanhoissa hirsirakennuksissa 3-5 hengen huoneissa (omat liinavaatteet mukaan). Rajoitettu määrä yhden ja kahden hengen huoneita saatavilla lisähintaan. Täysihoito maksetaan erikseen joko paikan päällä tai pyytämällä laskun etukäteen. Täysihoidon varaukset ja lisätiedustelut  info@frantsilanhyvänolonkeskus.fi / 040 591 8742.

Muut tiedustelut: a.karhucormier@gmail.com

Peruutusehdot: Ilmoittautumisesi on sitova. Mikäli perut osallistumisesi 30 päivää ennen kurssin alkua tai sen jälkeen, veloitamme 50 % kurssimaksusta. Mikäli perut osallistumisesi 14 päivää ennen kurssin alkua tai sen jälkeen, veloitamme 100% kurssimaksusta. Lääkärintodistuksella veloitamme vain toimistokulun 30€. Esteen sattuessa kurssin voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Frantsilalla on oikeus peruuttaa kurssi vähäisen osallistujamäärän tai muun syyn vuoksi. Tällöin maksamme kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin.