18.5.2018, jupiter

Elämää kasvien keskellä

Jupiter ja Anna tapasivat toisensa Lontoossa. Jupiter opiskeli kansainvälistä politiikkaa SOAS:ssa Lontoossa ja Anna opiskeli Cornwallissa kuvataiteiden maisteriksi. Ensimmäinen lapsi Ossian syntyi Pikku Roobertinkadun kotiin Helsinkiin. Ajatus maalle muutosta vahvistui ja oman vanhan talon etsintä maalta Hämeenkyröstä alkoi. Maalle muuttoon vaikutti keskeisesti myös se, että sukupolvenvaihdos perheyrityksessä, Frantsilassa, alkoi lähestyä.

Oma talo löytyi Herttualan kylästä, kiven heiton päästä Frantsilan sukutilalta, jossa Hyvän Olon Keskus ja luomuyrttipellot sijaitsevat. Oma talo keskiajalta asti asetusta kylästä kyläkouluineen, oli unelmien täyttymys.

Yrityksen toiminnan kehittäminen ja Frantsilan brändin tuominen uudelle tasolle on ollut Jupiterin ja Annan työtä viimeisen puolentoista vuoden ajan. Näemme Frantsilassa valtavasti potentiaalia ja toivomme, että Frantsilan monenkymmenen vuoden tietotaito suomalaisten kasvien hyödyistä terveyden ja luonnollisen hyvinvoinnin tukena tavoittaa yhä nuorempia kuluttajia, niin koulutusten kuin tuotteiden kautta. On aika periyttää tietoa äideiltä tyttärille, uusille sukupolville, aivan kuten mekin, opimme edeltäjiltämme. Myös kansainvälistyminen on tärkeässä osassa Frantsilan uusia kuvioita.

Frantsila on oma pieni universuminsa. Vierailu tilalla avaa monen silmät näkemään kuinka autenttisesta kokonaisuudesta onkaan kysymys. Anna kertoo itse opiskelleensa Diplomi fytoterapeutiksi Frantsilassa pian Hämeenkyröön muutettuaan. Frantsilassa on koulutettu niin luontaishoitajia kuin yrttiterapeutteja jo useamman vuosikymmenen ajan. Tänä vuonna koulutusvalikoimaan otettiin mukaan myös aromaterapia-koulutus.

Jupiter kertoo että on kunniatehtävä jatkaa vanhempiensa aloittamaa missiota eteenpäin ja inspiroida ihmisiä palaamaan tiiviimpään yhteyteen luonnon kanssa. Haluamme säilyttää ikiaikaisen perinnetiedon kasvien hyödyistä, mutta myös tuoda sen nykypäivään. “Se, miten näemme maailman ja todellisuuden vaikuttaa voimakkaasti siihen, miten toimimme omassa elämässämme ja arjessa”, Jupiter sanoo.

“Yksikään toimiva suhde ei voi olla pelkkää ottamista. Se pätee niin ihmissuhteisiin, kuin ihmisten ja luonnon väliseen suhteeseenkin. Haluaisin välittää ihmisille ahaa-elämyksen, että kaupungitkin voisivat olla ikään kuin mehiläispesiä, jotka kyllä ottavat ympäristöstään, mutta pölyttämisen kautta samalla myös antavat takaisin. Voimme auttaa ympäristöämme kukoistamaan.” — Jupiter Cormier

Ihmisen ja luonnon yhteyden palauttaminen, kestävämpi elämäntapa ja luonnon syklien kanssa eläminen on Frantsilan tilalla käsinkosketeltavasti läsnä kaiken aikaa. Kuten Jupiter toteaa, elämme kasvien valtakunnassa: kasvikunta edustaa noin 80:tä prosenttia kaikesta elämästä maapallolla.