2.5.2024, Kirsi Kallionimei

Ihonhoidon kevätrituaali lisää hyvää oloa

Keväällä luonto herää uuteen kukoistuskauteensa. Monelle on nautinto upottaa sormet multaan, istuttaa ja tehdä kevätkylvöjä tai muita puutarhatöitä luonnon oman aherruksen rinnalla. Pitkän talven jälkeen myös ihosi kaipaa huomiota ja erityisesti kosteutusta. Ihonhoito saa olla hemmottelevaa – tee rutiinista nautinnollinen rituaali! 

Ihonhoito on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia – ja monet muutenkin hyvinvointiasi edistävät teot hoitavat samalla ihoasi. Juomalla riittävästi vettä, liikkumalla päivittäin, syömällä terveellisesti ja suhtautumalla positiivisesti elämään, voit paremmin ja ihosi voi paremmin. Keväällä, kun lisääntyvä valon määrä saa meihin puhtia, on palkitsevaa ottaa käyttöön uusia tapoja tai kaivaa jälleen tutut konstit käyttöön. 

Keväinen ihonhoidon rituaali on helppo toteuttaa ja mutkatonta omaksua, kun käytössäsi on korkealaatuiset tuotteet, selkeät ohjeet ja ymmärrys hoitohetken hyödyistä. Hoitotulokset näet ihollasi ja tunnet olossasi. Laita lempeää musiikkia taustalle, ajattele mukavia, tunne tuoksut ja aisti kosketuksen voima ihollasi… 

Miksi tarvitsemme rutiineja ihonhoidossa? 

Monet rutiinit, kuten hampaidenpesu, aamulenkki tai iltateen juominen, ovat meille itsestään selviä toimintoja, jotka rytmittävät päiväämme, tekevät olomme hyväksi ja jopa lisäävät turvallisuuden tunnettamme.  

Tavasta tulee rutiini toistoilla – ja pian rutiinit ovat jo automatisoituneet osaksi elämäämme. Hyvät rutiinit ovat meille siis hyväksi ja niistä voi nauttia kaikkien aistien rituaaleina.  

On rutiineja, joista kannattaa ottaa jokainen hetki irti ja nauttia. Ihonhoidon rutiini ei ole välttämätön paha tai ikävä suorite, vaan hetki sinulle itsellesi omassa arjessasi. Siksi kutsummekin sitä rituaaliksi!  

Päivittäisen ihon puhdistuksen ja kosteutuksen lisäksi voit tehostaa hoitoa viikon eri päivinä kuorinnalla, naamiolla ja öljyllä. Kun ”pohjatyö” on kunnossa, ihokin on vastaanottavaisempi lisähoidolle. Tehohoitojen tarve riippuu ihotyypistäsi ja ihosi kulloisestakin kunnosta. Kun olet tietoisessa yhteydessä ihoosi ja ihonhoidosta on muotoutunut rutiini, tunnistat itsekin paremmin ihosi tarpeet.   

Muista myös liikkua, nukkua, juoda, syödä ja nauraa riittävästi. Se kaikki tuo hyvää mielellesi ja ihollesi! 

Valitsimme ihonhoidon kevätrituaaliin hoitotuotteita, joista osaa kannattaa käyttää päivittäin ja osaa viikoittain. Tutustu, kokeile ja varioi rutiinista juuri sinun ihollesi ja kevääseesi sopiva hoitokokonaisuus ja hemmottelurituaali!  

Lempeä ihonhoidon kevätrituaali 

1. Puhdista pehmeästi

Iho on hyvä puhdistaa aamuin ja illoin, vaikket käyttäisi meikkiä, sillä iho altistuu jatkuvasti myös ulkoisille haittatekijöille, kuten ilmansaasteille.  

Hellävarainen puhdistusemulsio pesee iholta epäpuhtaudet ja meikin. Emulsion luomuauringonkukan siemenöljy ja luomuyrttiuutokset tekevät ihosta pehmeän. Kostuta kasvosi ja kaulasi iho vedellä. Levitä puhdistusemulsio lempein, pyörivin liikkein ja huuhtele lämpimällä tai haalealla vedellä. Toista tarvittaessa. Kevyt, vesiliukoinen puhdistusemulsio sopii normaalille, kuivalle ja herkälle iholle. 

2. Kuori keveästi 

Säännöllinen kasvojen ihon kuorinta ylläpitää monipuolisesti ihon hyvinvointia. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, ehkäisee ihohuokosten tukkeutumisen ja valmistaa ihoa muille hoitotuotteille. Useimmille ihotyypeille kuorinta 1–2 kertaa viikossa riittää. 

Uudistava kuorintavoide sisältää hienojakoista piidioksidia, joka kuorii hellävaraisesti ihon pintakerrosta. Frantsilan luomuyrtit syväpuhdistavat, kirkastavat ja heleyttävät ihoa. Tuote on mikromuoviton ja siten myös ympäristöystävällinen. Sopii kaikkien ihotyyppien ihonhoitorutiiniin. Levitä kostealle, puhdistetulle kasvojen ja kaulan iholle. Hiero kuorintavoidetta kevyesti varoen silmänympärys ja herkkää couperosa-ihoa. Huuhtele lämpimällä vedellä. 

  3. Elvytä naamiolla 

  Naamiot ovat kuin ihon ”ravintolisiä”. Niiden avulla voit antaa ihollesi hoitovoimaa, tehopuhdistusta ja raikkautta aina kun se on tarpeen. Valitse viikostasi naamiopäivä ja yhdistä hemmotteluhetkeen vartti meditaatiota, lukemista, yrttiteen nauttimista tai jalkakylpy.  

  Elvyttävä yrttisavinaamio on palkittu hoitotuote, joka sisältää syväpuhdistavaa hoitosavea, Frantsilan ihoa uudistavia ja rauhoittavia yrttiuutteita sekä ravitsevia kasviöljyjä. Naamion avulla poistat kasvojesi iholta epäpuhtauksia ja elvytät ihon omaa soluaineenvaihduntaa. Frantsilan savinaamio sopii kaikille ihotyypeille. Levitä naamio puhdistetulle iholle kerran viikossa ja anna vaikuttaa 15–20 min. Voit kokeilla naamiota myös erityisesti puhdistusta kaipaaville ihoalueille, kuten kasvojen T-alueelle. Pese naamio haalealla vedellä ja viimeistele hoitohetki kosteusvoiteella.  

  4. Kosteuta kasvovedellä 

  Kasvoveden tehtävä on kosteuttaa ihoa. Kasvovesi on myös erittäin helppo, päivittäinen tapa ihon kosteuttamiseen ympäri vuoden. Ota se myös osaksi kevään ihonhoidon rituaalia tuomaan raikkautta ja tasapainoa.  

  Ruusu kasvovesi sisältää yhdistelmän ruusuista valmistettua kukkaisvettä, ruusu-uutosta sekä ruusun eteeristä öljyä. Se tasapainottaa ihoa ja rauhoittaa ihon punoitusta. Frantsilan ruusuista kasvovettä voit suihkauttaa kasvoille ennen kosteusvoidetta. Kokeile myös korealaista tyyliä ja painele kasvovettä sormenpäillä pieniä määriä kerrallaan. Voit lisätä suihketta iholle myös päivän mittaan. Tätä haluat kokeilla viimeistään kesähelteillä! 

  5. Helli silmänympärysihoa 

  Silmänympärysvoide kuuluu päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Silmänympärysiho on ohuempaa kuin iho muualla kasvoissa. Tämän takia tälle herkälle ihoalueelle on kehitetty oma hoitovoiteensa.  Voidetta tarvitsee kerralla vain nuppineulan pään verran ja levitysliikkeiden on hyvä olla varovaisia, ei ihoa venyttäviä. 

  Frantsilan silmänympärysvoide kosteuttaa hellävaraisesti. Voide sisältää antioksidanttisia luomuyrttiuutoksia ja ihoa hoitavia luomukasviöljyjä. Hoidettu iho on joustavampi ja kirkkaampi. Levitä ohut kerros voidetta puhdistetulle silmänympärysiholle aamuin illoin hellästi painellen.  

  6. Ravitse kasvovoiteella 

  Talven kuivattama iho hyötyy ravitsevasta kasvovoiteesta. Et välttämättä tarvitse eri voiteta päivä ja yö käyttöön. Tärkeintä on, että voide sopii omalle ihollesi ja käytät sitä aina vain puhtaalle iholle. 

  Ravitseva kasvovoide on loistava apu ihon kimmoisuuden ylläpitoon. Täyteläinen ja aromaterapeuttinen voide sisältää muun muassa ruusun kukkauutosta ja ruusunmarjan siemenöljyä. Tee voiteen levityksestä oman ihosi hemmotteluhetki ja nauttia kosketuksen lisäksi voiteen miellyttävästä tuoksusta.  

  7. Rauhoita ruusuöljyllä 

  Sisällytä keväiseen ihonhoitorutiiniin kiireettömiä hetkiä, joiden tehtävänä on lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Kun sinä rauhoitut ja annat ihollesi sen mitä se tarvitsee, näet myös tuloksia. Kasvoöljy sopii loistavasti osaksi kasvojen hierontaa tai kasvojoogaa. Tarvitset vain muutaman tipan kerrallaan. 

  Ruusu kasvoöljy rauhoittaa ja ravitsee ihoasi ruusu-uutoksen, jojobaöljyn ja aprikoosinkiviöljyn yhdistelmällä. Kasvoöljy kosteuttaa ja tasapainottaa ihon toimintoja. Erinomainen myös herkän ihon haasteisiin. Lämmitä öljytipat kämmenissä ja hiero sitten lempein liikkein kasvojen ja kaulan iholle.  

  Vinkki: Tallenna tämä artikkeli puhelimeesi, ota kuva hoitotuotteista tai tee kylpyhuoneen kaappiin pieni ”huoneentaulu” muistisi tueksi. Näin rutiinista tulee helpommin osa arkeasi.