5.7.2024, Kirsi Kallionimei

Kehäkukka – ihonhoidon kuningatar

Kehäkukat hehkuvat auringon kultaa ja saavat meidät loistollaan hyvälle tuulelle. Tämä kesäkukkien kaunotar on myös ainutlaatuinen raaka-aine korkealuokkaisessa luonnonkosmetiikassa.

Ihoa rauhoittava, antioksidanttipitoinen ja antimikrobinen kehäkukka on yksi arvostetuimmista kasveista ihonhoidossa. Frantsilassa onkin jo pitkät perinteet kehäkukkien hyödyntämisestä tuotekehityksessä. Kehäkukkavoide, Kehäkukka kasvovesi ja Kehäkukka & Porkkana kasvoöljy sopivat erinomaisesti kesäiseen ihonhoitoon kosteuttamaan, rauhoittamaan, uudistamaan ja heleyttämään ihoa.

Poimi kehäkukat ihonhoitoosi

”Kehäkukka on antimikrobinen, uudistava ja punoittavaa ihoa hoitava kasvi. Siinä on paljon karotenoideja ja muita antioksidantteja. Se sopii herkälle ja kuivalle iholle ja kosteuttaa tehokkaasti. Kehäkukka on ihonhoidon kuningatar.”

Frantsilan hallituksen puheenjohtaja Jupiter Cormier

Juttu jatkuu kuvan alla.  

Tilaa Palsta. Frantsilan Palsta-uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi ajankohtaista tietoa luonnon viisaudesta ja luonnonmukaisesta hyvinvoinnista.

(Pakollinen)

Kehäkukka kasvovesi sopii päivittäiseen ihon kosteutukseen ja voiteen pariksi kaikille ihotyypeille, erityisesti sekaiholle. Kehäkukka kasvovesi sisältää tehokkaan yhdistelmän ihoa rauhoittavaa luomukehäkukan kukkauutetta ja -hydrolaattia. Kehäkukan karotenoidit uudistavat ihosoluja ja rauhoittavat ihoa. Lisäksi kasvovedessä on suomalaista keto-orvokkia ja ratamoa, joiden luomuyrttiuutokset rauhoittavat, pehmentävät ja uudistavat ihoa. Kasvovettä voit suihkauttaa ihoa raikastamaan vaikka keskellä helläpäivää.

Hyaluronihappoa sisältävä kasvovesi toimii ihonhoitorituaalin tehokosteuttajana, kerrosta kasvovettä puhdistetuille kasvoille ja dekolteelle ennen kasvovoidetta ja kasvoöljyä.

Frantsilan Kehäkukkavoiteen kehäkukat ovat Hämeenkyrön luomupeltojen omaa satoa. Pitkät valoisat kesät ja kylmät talvet takaavat, että kasvien tehoaineiden pitoisuudet ovat suuria. Kehäkukkavoide kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa ja edistää ihon ihon soluaineenvaihduntaa. Monikäyttöinen voide sopii päivä- ja hoitovoiteeksi sekä kasvoille että keholle ja auringonpolttaman ihon hoitoon.

Kun kasvovesi on imeytynyt, sivele nokare voidetta kasvoille ja dekolteelle.

Ihoa uudistava Kehäkukka & Porkkana kasvoöljy on täydellinen tuote kesään, sillä se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa auringossa olon jälkeen. Monikäyttöinen öljy tekee ihosta elinvoimaisen ja kauniisti hehkuvan. Öljyn luomukehäkukan ja -porkkanan uutokset sisältävät runsaasti alfa- ja beta-karotenoideja, jotka uudistavat ja rauhoittavat ärtynyttä ihoa. Kasvit on uutettu korkealaatuiseen kylmäpuristettujen öljyjen seokseen, joka sisältää manteli-, argaani- ja jojobaöljyä, sekä auringonkukan siemenöljyä. Miedon tuoksuinen öljy sisältää nerolin ja fenkolin eteerisiä öljyjä, jotka elvyttävät ihon toimintoja ja hellivät mielialaa.

Lukitse ihon kosteutus hieromalla kasvoille ja dekolteelle kasvoöljyä. Yhdistä öljyn levitykseen myötätuntoinen hieronta otsalta dekolteelle, jolloin tehostat tuotteiden vaikutusta ja vahvistat kokonaisvaltaisesti hyvää oloa.

Uudistava luomuviljely on palkitsevaa

“Kehäkukka on yksi monipuolisimmista ja tehokkaimmista ihonhoidon kasveista. Meidän luomukehäkukkapeltomme on mahdollisesti maailman pohjoisin, jonka raaka-aineista jalostetaan puhtaita ja tehokkaita ihonhoitotuotteita.”

Frantsilan Virpi Raipala-Cormier

Frantsilan kehäkukkien kylvö alkaa kasvihuoneissa huhtikuun puolivälissä ja kasvit istutetaan peltoon kesäkuun alkupuolella. Pelloilla käytetään uudistavan viljelyn menetelmiä. Oranssina hehkuvat kehäkukat kukkivat Frantsilan kasveista runsaimmin, ja ovat pölyttäjien suosiossa – kuten myös yhä useamman luonnonkosmetiikan ystävän. Kehäkukkavoide ja Kehäkukka kasvovesi ovat Frantsilan bestseller-tuotteiden joukossa.

”Kehäkukan upea väri ja sen loistavat terveyshyödyt tuovat mieleeni pienen auringon.” Virpi Raipala-Cormier

 

Tiesitkö tämän kehäkukasta?

  • Frantsilassa valmistamme kehäkukista muun muassa voidetta, öljyä, salvaa, kasvovettä, teetä ja tinktuuraa.
  • Kehäkukka on yksi Suomen luonnon monipuolisimmista ihoa hoitavista kasveista.
  • Kehäkukka on syötävä kasvi.
  • Kehäkukan vaikuttaviin aineisiin kuuluu triterpeenit (mm. faradoli, breiini, arnidioli, erytrodioli, kalenduladioli ja ursatnioli), kalendulosidit, flavonoidit (isonamnetiini- ja kversetiiniglykosidit), karotenoidit (lykopiini, sitroksantiini, flavokromi, flavoksantiini ja violaksantiini), eteerinen öljy ja oleonolihappotyyppiset saponiinit.
  • Keskiajalla kehäkukkaa kutsuttiin köyhän miehen sahramiksi.
  • Intian ayurvedisessä perinteessä kehäkukkaa (hindiksi genda), käytettiin edistämään tervettä ruoansulatusta ja vatsan hyvinvointia.
  • Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä kehäkukan (jin zhan ju) käyttö oli ulkoista sen vaikuttaessa paikallisesti verenkiertoon ja ihon terveyteen.
  • Monissa Keski- ja Pohjois-Amerikan alkuperäiskulttuureissa kehäkukkaa käytettiin sekä sisäisesti vatsavaivoihin että ulkoisesti edistämään haavojen paranemista.