5.10.2018, jupiter

Sadonkorjuu – kesä kerätty talteen

Frantsilassa tämän vuoden sato on kerätty. Pellot ja puutarhat siirtyvät seuraavaksi talvilepoon. Vuodenaikojen vaihtumista on tilallamme Kyröspohjan kylässä seurattu jo useampi vuosisata.

Frantsilan tila on ollut saman suvun omistuksessa yli 300 vuoden ajan. Pellot ovat olleet virallisessa luomuviljelyssä jo yli neljän vuosikymmenen ajan, vuodesta 1977 lähtien. Puhdas maaperä ja ilma ovat ykköstekijät tehokkaiden ja elinvoimaisten kasvien viljelyssä. Laadukkaat raaka-aineet ja pienet tuotantoerät takaavat tuotteidemme korkean laadun. Nyt kesän elinvoima on kerätty talteen ja Frantsilan tehtaalta löytyy säkeittäin kuivattuja yrttejä ja kukkia.

Uuttomestarimme Leena Pullinen uuttaa kasveista perinteisellä menetelmällä tehoaineita kylmäpuristettuihin luomuöljyihin sekä luomualkoholiin. Frantsilan perustajan Virpi Raipala-Cormierin reseptien pohjalta valmistamme tehtaalla luonnonkosmetiikkaa sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia tuotteita. Syksyn viimoihin kannattaa varautua vahvistamalla immuniteettiä luonnonmukaisesti. Yksi tunnetuimmista vastustuskykyä kohottavista kasveista on auringonhattu, echinacea purpurea, jota pullotetaan parasta aikaa tehtaallamme.