9.11.2018, jupiter

Supercellin super parfyymit

Ilta hämärtyy, kynttilät syttyvät ja kevyet tuoksut leijailevat Marketilla. Kauppa on jo suljettu, mutta pian Supercellin kansainvälinen tiimi pääsee sukeltamaan tuoksujen ihmeelliseen maailmaan.

Parfymööriksi ryhtyminen vaatii herkistymistä itsensä kuuntelulle ja heittäytymistä tuoksujen vietäväksi. Frantsilan järjestämässä parfyymi-työpajassa käydään läpi parfymerian peruspilarit ja opitaan sekoittamaan tasapainoinen öljyparfyymi, yhdistellen aitoja eteerisiä öljyjä. Löytämällä omat lempituoksut, luodaan yksilöllinen parfyymi, jota ei taatusti löydy muilta.

Supercellin tiimiläiset loivat toinen toistaan upeampia parfyymejä. Tuoksuissa hehkuivat mausteiset ja lämmittävät sävyt, runsaat ja täyteläiset kukkaistuoksut sekä raikkaita sitrusten ja havupuiden tuoksuja. Yllättävätkin tuoksut, kuten fenkoli ja piparminttu toivat virkistävät vivahteet joidenkin parfyymeihin.

Tutkimusmatka tuoksuihin

Työpaja perehdyttää parfymöörit tuoksujen hoitaviin vaikutuksiin ja kuinka niitä voi hyödyntää oman hyvinvoinnin tukena. Hurmaavien tuoksujen lisäksi aromaterapeuttiset eteeriset öljyt hoitavat ihmistä kokonaisvaltaisesti. Oman parfyymin voi suunnitella myös tiettyyn tarkoitukseen, esimerkiksi rauhoittamaan mielialaa, energisoimaan, tasapainottamaan tai nostattamaan lempeä, afrodisisten tuoksujen kautta. Valikoiman euforiset tuoksut kuten greippi ja jasmiini stimuloivat hypotalamusta – joka aiheuttaa enkefaliinien vapautumista aivoissa. Enkefaliinit toimivat muun muassa kivun lievittäjinä, joiden ensivaikutelmana on mielialan koheneminen, hyvän olon tunne. Supercellin työhyvinvointipäivän organisoinut Sheila Ndungu kommentoikin päivää myöhemmin, ”I put on my perfume today and I feel divine. 🙂

Tunteiden ja tuoksujen lisäksi prosessissa aktivoidaan muistoja. Tunne, jonka ihminen kokee voimakkaana ja ensimmäistä kertaa yhdistettynä tuoksuun, luo pysyvän muistijäljen aivoihin. Tutkimusten mukaan tuoksun luoma muistijälki on voimakkaampi kuin esimerkiksi näön tai kuulon avulla saatu. Elämän onnellisia hetkiä emme voi pullottaa, mutta tuoksun voimalla voimme palata onnellisiin hetkiin. Oman parfyymin teko sopiikin erinomaisesti vahvistamaan uusia alkuja ja elämäntilanteita, jotka haluaa muistaa pitkään.