26.10.2018, jupiter

VILLD — Syötäviä syyskukkia ja metsän aarteita

Harvoin pääsee herkuttelemaan huippukokin valmistamaa ruokaa omassa kodissaan. Vieläpä, kun raaka-aineet on kerätty samana päivänä lähimetsästä sekä omilta kukkapelloilta, joista yleensä valmistamme luonnonkosmetiikkaa ja yrttituotteita. Syyskuun lopulla pääsimme nauttimaan villiruokakokki Ossi Palonevan ja Noora Shinglerin valmistamaa makuelämystä, joka tallentui Villdin nettisarjan uusimmaksi jaksoksi.

VILLD keskittyy monipuolisesti ja kekseliäästi Suomen luonnon villiraaka-aineisiin. Jokaisessa jaksossa käsitellään muutamaa raaka-ainetta kerrallaan, haastetaan kokeilemaan ja tutustumaan lähiluonnon tarjoamiin, yllättäviin ja uusiin raaka-aineisiin. Frantsilassa herkuttelimme syysmetsän tatteja sekä syötäviä kukkia, kuten auringonkukkaa niin siemeniä kuin pikkelöityjä nuppuja, siankärsämöä ja ruiskaunokkia. Annos oli kuin taideteos ja uskomattoman hyvää! Reseptit ja kaikki jaksot löydät Villdin sivuilta:

www.villd.fi

Ohjelmaa vetävät villiruokakokki Ossi Paloneva ja toimittaja Noora Shingler. Ossi opettaa ja kokkaa, Noora kysyy ja kyseenalaistaa.