19.2.2024, nina.itkonen

Hoida talvi-ihoa hellästi ja tehokkaasti

Kipakat pakkaskelit ja kuiva huoneilma eivät ole ihon ystäviä. Talvi koettelee jokaisen ihoa, mutta erityisen paljon hoivaa kaipaavat herkkä- ja kuivaihoiset. Huolehdi päivittäisestä ihonhoitorutiinista ja kiinnitä huomiota ihon kosteustasapainoon ja suojaamiseen.

Poimimme Frantsilan valikoimasta muutamia tuotteita, jotka sopivat erinomaisesti talvi-ihon hoitoon. Muista huolehtia myös kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistasi, johon kuuluvat terve iho ja ihon helliminen. Tutustu myös luontaishoitaja Marja Jokelan ihonhoitovinkkeihin.


Perusvoide
Vartalon iho janoaa kosteutusta talviaikaan. Tee vartalonhoidosta rutiini ja levitä perusvoidetta ihollesi päivittäin ja aina suihkun jälkeen. Frantsilan luomukasviöljyjä ja ratamoa sisältävä perusvoide ravitsee ja uudistaa ihoa hellävaraisesti ja tekee siitä samettisen pehmeän. Voide sopii erinomaisesti kuivan, herkän ja atooppisen ihon hoitoon koko perheelle.

Karitevoi
Frantsilan Karitevoi eli voipuun rasva (shea butter) kosteuttaa, uudistaa ihosoluja sekä suojaa pakkaselta ja tuulelta. Voit käyttää vitamiinirikasta voidetta sellaisenaan ulkoiluvoiteena tai lisätä sitä kasvovoiteeseen, kun iho kaipaa erityistä suojaa. Erinomainen kuivan ihon hoitoon.

Tehovoide
Antioksidanttinen tehovoide kuivalle iholle sisältää yli 30 ihoa hoitavaa kasviainesosaa, jotka ravitsevat ja kosteuttavat ihoa. Ruusut ja yrttiuutteet kuten pyökin silmu ja mäkikikuisma silottavat juonteita ja tehostavat solujen uusiutumista.

Luontaishoitaja Marja Jokelan vinkit talvi-iholle

Luontaishoitaja Marja Jokelalla on herkkä ja atooppinen iho, joka pysyy nykyään hyvässä kunnossa myös talvella. Marjalle ihonhoito on kokonaisvaltaista hyvinvointia ja rakkautta lisääviä tekoja.

– Pystyn hyvin ymmärtämään asiakkaitani omien kokemusteni perusteella, kun he kuvailevat ihon ongelmien lisäävän stressiä ja jopa rajoittavan elämää, Marja kertoo.

Hän on tehnyt vuosia yhteistyötä Frantsilan kanssa, toiminut esimerkiksi kouluttajana, yrttimyyjänä ja tuoteneuvojana. Frantsilan tuotteilla hän sai aikanaan oman ihonsakin kuntoon ja allergikkona käyttää nykyään vain luonnonkosmetiikkaa.

Marja aloittaa talvi-ihon hoidon hyvissä ajoin heti syksyllä, jotta iho on hyvässä kunnossa, kun sisäilma kuivuu ja ulkona viima alkaa purra. Silloin hän alkaa kiinnittää enemmän huomiota ihon kosteutukseen: hän huolehtii riittävästä nesteytyksestä, nauttii sisäisesti hyviä rasvoja, kuten Frantsilan Optimi-omegaöljyä. Tämän lisäksi hän käyttää Frantsilan ihoa helliviä hoitovoiteita läpi talven.

Marjan luottotuotteet Frantsilalta talvikauteen:
Tehovoide, Turve & ruusu -seerumi, Elvyttävä yrttisavinaamio
– Ulkoiluun Karitevoi
– Saunaan koko keholle Hellä aroma perusöljy, johon voi lisätä eteerisiä öljyjä

”Iholle kannattaa suoda ajatusta ja aikaa. Lempeys, suoja, hoiva ja rakkaus ovat iholle tärkeitä asioita.”

Herkkäihoisena Marja ei talvipakkasilla kuori ihoaan, vaikka hellävarainen Uudistava kuorintavoide on hänellä muuten käytössä läpi vuoden. Jos iho osoittaa ärtymisen merkkejä, hän tekee yrttisavinaamiosta ja tehovoiteesta oman sekoituksensa.

– Hoitojen tekeminen on rakkauden osoitusta ja hoivaa itseään kohtaan. Kun levittää voiteet ja naamiot hieroen lempeästi ja ajatuksen kanssa, hierominen edistää hyvän olon hormonien tuotantoa ja kasvojen lymfaneste- ja pintaverenkierron toimintaa. Itselle hoitojen tekeminen parantaa myös itsemyötätuntoa.Naamion vaikutuksen aikana voi vaikka kuunnella musiikkia, lukea kirjaa tai meditoida, ottaa itselleen oman rauhallisen hetken. Samalla stressi vähenee ja illalla on helpompi nukahtaakin, Marja sanoo.

– Kun ihoa hoitaa, samalla vahvistaa sen terveyttä ja immuunipuolustusta mutta myös omaa henkistä suojaustaan.

– Ääreisverenkierron aktivointi hoitaa myös ihoa. Muista liikkua itsesi lämpimäksi! Myös avannossa pulahtaminen parantaa ihon pintaverenkiertoa.

– Suojaa iho etukäteen ennen talviaktiviteetteja. Frantsilan Tehovoide ja kasvoöljyt sopivat myös meikin alle. Talviretkillä ja kovassa pakkasessa ihon loistava suoja on Karitevoi.

– Avantouintipäiviin sopivat öljyt ja saunan jälkeen voiteet koko keholle.

– Saunassa voi nautti ayurvedisen hoidon levittämällä öljyn jo ennen löylyyn menoa.

– Öljyjen ja voiteiden rauhallinen hieronta lievittää stressiä ja lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Koskettaminen lisää läheisyyshormoniksi kutsutun oksitosiinin tuotantoa sekä mielialaa ylläpitävää serotiinia. Nauti kosketuksen voimasta!

– Hierovaa kosketusta voi lisätä arkeen koko perheen jalkakylpyhetkillä, joissa jokaiselle tehdään oma jalkakylpy ja lopuksi rasvaus Frantsilan Virkistävällä jalkavoiteella.

– Kumppanin kanssa voi levittää toiselle vartalovoiteen tai tehdä kasvohoidon. Se on rakkauden osoitus, ihon hemmottelua ja mukavaa yhdessäoloa.

– Parhaimmillaan talvi-ihon hoidossa iho pehmenee ja sydän lämpenee.