24.3.2019, jupiter

Hyvän unen ainekset

Rauhoittavat itsehoidolliset rituaalit, joilla mieli ja keho alkavat irrottautua päivän askareista, ovat tärkeitä, jotta unesta tulisi syvää ja eheyttävää. Unettomuus liittyy perinteisen kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta lähinnä sydämeen, tunteiden keisariin sekä munuaisten kuntoon, joka on vastuussa koko hermostosta. Luonnon teho-aineilla ja itsehoidolla voimme saavuttaa pysyvästi paremman unen ja lieventää nukahtamisvaikeuksia. Kokosimme ihanat vinkit saattelemaan Sinut kohti hyvää unta.

Yrtit unen tueksi

Yksi miellyttävistä tavoista rentoutua päivän päätteeksi, on nauttia lämmin kuppi yrttiteetä. Tuutu-yrttiteen maku on heleän kukkainen ja sen sisältämät kasvit tunnetaan mieltä rauhoittavina ja unen tuloa edistävinä (kamomillan ja kanervan kukat, humalan emikävyt sekä sitruunamelissan lehdet).

Helppokäyttöiset yrttiuutteet tarjoavat tehoaineet unen tueksi hyvin imeytyvässä muodossa. Unilintu- yrttiuute auttaa kehoa valmistautumaan hyvään uneen. Sen teho perustuu uutettuihin luomuyrtteihin; humalan emitähkään sekä kauran-, sitruunamelissan-, kissanmintun-,kanervan- ja vuohennokan versoon. Tyyneydentipat ovat avuksi, kun rentoutuminen tuntuu vaikealta. Sen sisältämä luomu kauranversouute rauhoittaa hermostoa ja näin tyynnyttää mieltä. Unen tueksi uutteita nautitaan tunti ennen nukkumaan menoa veden tai yrttiteen seassa.

Rauhoittavat tuoksut

Mikä voisi olla sen rentouttavampaa kuin laventelin tuoksuinen kosketus. Rauhoittava Laventelisalva on turvallinen hoitotuote, joka sopii myös perheen pienimmille. Nukkumaan mentäessä laventelisalvaa hierotaan jalkapohjiin, joiden kautta tehoaineet imeytyvät koko kehoon ja rauhoittavat olemusta. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan koko ihminen löytyy jalkapohjista. Eli samalla, kun hierot jalkoja, hellit koko kehoa. Hiero myös rinta-ala, ohimot ja ranteiden sisäpinnat – jo pelkkä kosketus parantaa ja laittaa hyvän olon hormonit hyrräämään.

Kokeile myös aromaterapeuttisia eteerisiä öljyjä kuten Laventelia, Muskatellisalviaa ja Santelipuuta tuoksulyhtyyn tai diffuuseriin rauhoittamaan.

Laventelisalvan sisältämän laventelin eteerisen öljyn vaikuttavina aineina on mm. Linaloli ja linalyyliasetaatti, joilla on molemmilla rauhoittava vaikutus. Näin ollen laventelisalva auttaa rentoutumaan, tukee unentuloa ja hoitaa ärtynyttä ihoa.

Hoitava lämpö

Ihana iltarituaali rauhoittumiseen on kokovartalokylpy tai jalkakylpy. Lämmin kylpy rauhoittaa jo sellaisenaan, mutta yrttien- ja eteeristen öljyjen avulla voidaan tehostaa vaikutusta, kokeile Laventelin eteeristä öljyä tai Rentouttavaa Kylpysuolaa.  Nukkumaan mennessäsi ota Paras Ystävä kaurapakkaus mukaasi ja aseta se alaselän alueelle tai vatsan päälle, jos vatsa tuntuu jännittyneeltä. Koko keho rentoutuu lämmön tunteesta ja uni maistuu makoisasti.