7.11.2022, jupiter

Malli Mia Zambra muutti kauneusrutiininsa tukemaan hyvinvointia – lempeämmän elämän luottotuotteet

Mallina ja kauneustoimittajana työskennellyt Mia Zambra huomasi jossain vaiheessa, ettei ihonhoito tuonut hänelle enää hyvinvointia ja kaipasi muutosta. Nykyään hänen kauneusrutiininsa voi tiivistää viiteen minuuttiin ja kahteen sanaan. Lue, mitkä Frantsilan ihonhoitotuotteet siihen kuuluvat.

Siitä asti kun Mia Zambra, 34, aloitti 18-vuotiaana mallintyöt, häneen iskostui ajatus, että ulkonäkö ei saa rapistua. Aiemmin Mia Frilanderina tunnettu kauneusalan ammattilainen hoiti ihoaan säntillisesti ja etsi koko ajan parempia ihonhoitotuotteita, joilla voisi piiskata ihonsa huippukuntoon. Kylpyhuoneen kaappi pursuili purkkeja ja hän saattoi hoitorutiininsa aikana sivellä kasvoilleen jopa kymmentä erilaista tuotetta.

”Jossain vaiheessa tuli olo, ettei ihonhoito tuonut minulle kokonaisvaltaista hyvinvointia vaan pahoinvointia, kun koko ajan näin vain virheitä, joita korjata”, Mia kertoo.

”30 vuoden korvilla aloin tietoisesti päästä pois siitä, että näen itsessäni vain korjattavaa ja taistelen aina jotain vastaan.”

Alkoi muutos.

Osa kokonaisvaltaista hyvinvointia

Frantsila on Mialle tuttu jo lapsuudesta, kun äiti annosteli lapsille Karvakorva-yrttitippoja. Ihonhoitotuotteet tulivat tutuiksi kauneustoimittajan työssä. Hän kuvailee itseään nykyään Frantsilan faniksi.

”Arvostan sitä, että kasvit viljellään luomutilalla Suomessa ja kaikessa tekemisessä huokuu rakkaus ja arvostus luontoa kohtaan. Maaperästä pidetään huolta; ei vain oteta vaan myös annetaan luonnolle takaisin. Sekin on osa sitä, miksi minulle tulee hyvä olo Frantsilan tuotteista.”

Hän kertoo nykyään samastuvansa myös Frantsilan ihonhoitofilosofiaan.

”Tehdään tarvittava mutta ei mitään turhaa eikä myydä tuotteita tehoainekielellä, jota kukaan ei ymmärrä. Ihonhoidon on tarkoitus tuntua hyvältä, ravita ihoa ja helliä myös aisteja. Se tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.”

Mia on nyt äitiyslomalla, ja pienet lapset ovat viimeistään pakottaneet jättämään liian puunaamisen. Hän ehtii käyttää ihonhoitoon viisi minuuttia aamulla ja illalla. Mutta ne minuutit ovat sitäkin tärkeämpiä.

Mian lempituotteet

Aamuisin Mia suihkuttaa ensin kasvoilleen Frantsilan Ruusu-kasvovettä, ja pyyhkii sen jälkeen unen tomut kestovanulapulla. Sitten hän taputtelee kasvoilleen kosteuttavan seerumin, esimerkiksi Turve & ruusu -seerumia tai Anti-Pollution-seerumia, ja sen jälkeen kasvoöljyä.

Kehäkukka-porkkanaöljy on ihana, kun siitä jää kasvoille pieni kultainen, elinvoimainen hehku. Se piristää, kun en juuri edes meikkaa enää.”

Öljyn jälkeen Mia sitoo kosteuden ja ravinteet ihoon kasvovoiteella.

Ravitseva kasvovoide on ihana, kun siinä on juhannusruusua. Tuoksut liittyvät vahvasti ihonhoitooni ja hyvinvointiini, ja ruusun tuoksu tuo minulle hyvän ja rauhallisen olon.”

Hän kertoo ihmetelleensä nuorena, miksi jotkut fiilistelevät ja nuuhkivat ruusutarhoja, mutta Frantsilan perustajan Virpi Raipala-Cormierin luennolla oli selvinnyt, että ruusun tuoksu vetää puoleensa aikuisia naisia.

”Olen iloinen, että olen nykyään aikuinen ja ruusuleirissä”, Mia nauraa.

Viisi minuuttia on lyhyt aika, mutta ihonhoitorutiininsa jälkeen Miasta tuntuu, että hän on valmis mihin vain, pakkaamaan lapsensa ulkovaatteisiin ja aloittamaan päivän.

 

Kaksi tärkeää periaatetta

Iltaisin Mian hoitorutiini on muuten melko samanlainen kuin aamulla, mutta silloin hän puhdistaa ensin kasvonsa huolellisesti Hellävaraisella puhdistusemulsiolla.

“Ihonhoitoni voi nykyään tiivistää kahteen perusperiaatteeseen: kosteutus ja ravitseminen. Siinä se. Kerran viikossa teen myös kuorinnan ja laitan naamion. Elvyttävä yrttisavinaamio on suosikkini.”

Mia muistuttaa, että ihon hyvinvointia tukevat samat elämäntavat kuin hyvinvointia muutenkin: nukkuminen, liikkuminen, stressin välttäminen ja ravinto. Hän sanoo, ettei ole lasten takia nukkunut kunnolla puoleen vuoteen. Sen sijaan hän on hellinyt itseään lehtivihreällä ja vitamiineilla.

Aurinkovoima Villiviherjauhe on ihan super, lisään sitä smoothieihin. Siinä on suosikkiani nokkosta, joka on todella rautapitoista. Olen myös molempien raskauksien jälkeen käyttänyt Nokkostippoja rauta-arvojen ylläpitämiseksi.”

Vanhempi lapsista on tytär, ja Mia on miettinyt, millaisen naisen mallin hän haluaa lapselleen välittää. Lapsi haluaa joskus itsekin osallistua ihonhoitoon suihkimalla kasvoille ruusuvettä tai levittämällä Perusvoidetta.

Niinä hetkinä Mia on tyytyväinen, ettei hän enää hoida niinkään ulkonäköä vaan ensisijaisesti hyvinvointia.