6.10.2022, jupiter

Näin vahvistat vastustuskykyä

Frantsilan art director Miisa Soinille vastustuskyvyn vahvistaminen on sydämen asia. Hän kertoo siitä parhaat oivalluksensa ja immuniteettia tukevat lempituotteensa. 

Miisa Soinilla on keittiön pöydällä iso lasipurkki, joka on täynnä siankärsämön kuivattuja kukintoja. Valkoiset kukanhörsylät kauniissa purnukassa menevät sisustuselementistäkin, mutta Miisa ei kukkia säästele: hän uuttaa niitä lähes päivittäin lämpimään veteen ja juo teenä. Joskus hän maustaa niillä myös ruokia. 

Miisan vinkki: Frantsila on pakannut Frantsilan pelloilta luomusiankärsämöä Siankärsämö-yrttiuutteeseen sekä Kylmänroppi yrttiuutteeseen, jossa lisäksi auringonhattu ja propolis toimivat ensiapuna. 

Miisa käyttää siankärsämöä ruoansulatuksen tukena osana kokonaisvaltaisen terveyden ja tasapainoisen elämän ylläpitoa. 

Uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisen kertaostoksen yhteydessä -15 % alennuksen nettikauppamme.

(Pakollinen)

Jokakeväinen hurahdus 

Mitä tasapainoiseen elämään sitten kuuluu? Erityisesti yhteys luontoon, sanoo Miisa Soini. 

”Kun viettää monimuotoisessa luonnossa aikaa, mieliala nousee ja stressi vähenee, ja sitä kautta vastustuskykykin kohenee. Luonnossa oleiluun voi myös yhdistää kevyen liikunnan, joka sekin on immuniteetin vahvistamiseksi tärkeää.” 

Miisa rakastaa erityisesti villiyrttien poimintaa ja kasvien tunnistamista, ”pensaikkoon uppoutumista”, niin kuin hän itse sanoo. 

”Hurahdan joka kevät, kun ensimmäiset nokkoset puskevat maasta, ja jatkan sitä niin kauan, kun kerättävää riittää.” 

Siankärsämön lisäksi Miisan suosikkeihin kuuluvat juuri nokkonen, jota hän sekoittaa myös teehen, ja kaunopunahattu, jota hän pääsee keräämään Frantsilan pelloilta Hämeenkyröstä. 

Yksi Miisan yrttisuosikeista on kamomilla, jota hän juo teenä joka ilta ennen nukkumaanmenoa rauhoittavana rituaalina. Hänen iltarutiineihinsa kuuluu myös Frantsilan Ilta-tuoksuöljy, jota hän sivelee ranteisiinsa ja nuuhkii ennen nukkumaan menoa. Hän haluaa saada kehon ja mielen rauhoittumaan ja taata hyvät yöunet. 

”Minusta tuntuu, että ihmiset nukkuvat liian vähän. Stressi ja unenpuute ovat isoja vastustuskykyä heikentäviä tekijöitä.” 

Holistinen kokonaisuus 

Miisa huomauttaa, että vastustuskyky on laaja ja holistinen kokonaisuus, johon eivät auta vain muutamat tuotteet, vaan elämän peruspalikoiden, kuten riittävän unen saannin ja ravinteikkaan ruokavalion, pitää joka tapauksessa olla kunnossa. 

”Suosin monipuolista kasvispainotteista ruokaa, joka on lähellä tuotettua ja luomuviljeltyä. Eikä saa unohtaa hyviä rasvoja. Minun keholleni sopii ruoanlaitossa kotimainen camelinaöljy, jossa on tärkeitä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.” 

Miisan vinkki: Optimi-omegaöljy sisältää kaikki elimistön tarvitsemat omegaöljyt ja niiden lisäksi antioksidanttisia luomuyrttiuutoksia.

Oman kehon tarpeiden kuunteleminen vaatii pysähtymistä, ja parhaiten siihenkin auttaa Miisan mielestä yhteys luontoon. 

”Luonnossa oleilu elvyttää tunnistamaan omia tarpeita.” 

Voi esimerkiksi luopua asioista, jotka eivät palvele omaa hyvinvointia. Rauhoittaa elämää kuukautisten aikaan. Pyrkiä lisäämään myönteisyyttä. Tai päättää panostaa enemmän kukoistusta luoviin ihmissuhteisiin.  

”Ihminen tarvitsee vastavuoroista yhteyttä luonnon lisäksi toisiin ihmisiin. Se on olennainen osa kokonaisvaltaista hyvinvointia.” 

Miisa toivoo, ettei kukaan ota stressiä terveellisestä elämästä.  

”En usko puritaanisuuteen. Uskon jokaisen omaan sisäiseen viisauteen siitä, mikä on itselle hyväksi. Sen äärelle on hyvä pysähtyä.”