8.7.2018, jupiter

Neljä Kysymystä Virpille

Mikä sai teidät aloittamaan luomuyrttiviljelyn reilu 35 vuotta sitten?

James ja minä olemme molemmat agronomeja. Halusimme näyttää esimerkkiä luonnonmukaisen viljelyn mahdollisuuksista ja tuoda esille ideoita ja kokemuksia ihmisen ja luonnon välisestä vuorovaikutuksesta. Luonto antaa meille upeita hoitavia raaka-aineita, kuten suomalaiset kasvit kasvilääkinnässä.

Me puolestamme voimme huolehtia maasta, luonnosta ympärillämme ja sen hyvinvoinnista. Meidän intohimomme on aina ollut yrtit ja niiden kaikki hyödyt. Olemme alusta asti myös kouluttaneet erilasia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin metodeja aina polariaterapiasta, shiatsuun ja fytoterapiaan, eli kasvilääkintään. Tiedon jakaminen vie hyvää eteenpäin.

Onko maailma muuttunut paremmaksi tai huonommaksi luomun ja luonnonmukaisen hyvinvoinnin kannalta näiden vuosien aikana?

Me olimme ensimmäiset luomuviljelijät meidän kunnassamme. Nykyään Hämeenkyrössä on korkea luomuviljelyala, yli 20 prosenttia.

Kun aloitimme luomuviljelyn, se oli poikkeuksellista. On suuri ilo nähdä, että ihmiset ymmärtävät luomuviljelyn hyödyt, niin luonnon kuin ihmisen kannalta. Luonnontuotteiden sekä luonnonkosmetiikan kasvu on osa tätä kehitystä tietoisuudesta, kuluttajat ovat tietoisempia puhtaammista valinnoista. Kasvit ovat uskomattoman upea lähde niin ruuaksi, rohdoksi kuin kauneudeksi.

Mikä on sinun kauneuden hoitorituaalisi ja mitkä Frantsilan tuotteista on omia mielitiettyjäsi?

Ihonhoito rutiinini on hyvin yksinkertainen. Aamulla pesen kasvoni vedellä ja pyyhin sen Ruusu kasvovedellä. Ruusu kasvoöljy on ehdoton suosikkini, se hoitaa ihoa monipuolisesti ja rakastan ruusun tuoksua, joka hemmottelee samalla mieltä.Saunassa käytän Syväpuhdistavaa turvetta puhdistamaan kehoa niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Aurinkovoima viherjauhe on päivittäinen sisäinen tuki kauneuteen.

Miten tuet omaa henkistä, psyykkistä sekä fyysistä hyvinvointiasi?

Aloitan aamuni kuudelta 20 minuutin joogaharjoituksella, jota seuraa pieni meditaatio. Päivän aikana juon litran verran yrttiteetä, jonka kerään kesäaikana puutarhastamme tuoreyrteistä ja muutoin juon Fransilan yrttiteesekoituksia. Syön paljon metsämarjoja ja luomuvoittoista kasvisruokaa. Vietän aikaa luonnossa niin paljon kuin voin. Olen myös intohimoinen puutarhuri, joten kesäisin puutarhassa olo hoitaa minua ja minä puutarhaa. Hyvinvointi on antamista ja saamista, eikö?