31.1.2020, jupiter

Eteeriset öljyt – Löydä luonnollisten tuoksujen aistillinen voima

Tuoksun on todettu olevan yksi tärkeimmistä tekijöistä seksuaalisen halun syntymisessä ja jopa puolison valinnassa. Mutta kuinka voimme hyödyntää tuoksujen voimaa vahvistaaksemme intohimon ja rakkauden tunnetta tai saavuttaaksemme vapautuneen ja rentoutuneen mielentilan?

Tietyt eteeriset öljyt toimivat luonnollisina afrodisiakkeina, eli aineina, jotka lisäävät seksuaalista halua sekä nautinnon ja intohimon tunnetta. Tuoksujen merkityksestä seksuaaliseen halun synnyssä sekä eteeristen öljyjen afrodisisista vaikutuksista on tieteellisen tutkimuksen lisäksi olemassa paljon perimätietoa ja mainintoja historiankirjoituksissa. Monien eteeristen öljyjen viettelevä vaikutus onkin ollut tiedossa jo tuhansia vuosia varsinkin alueilla, joissa kyseinen kasvi, kukka tai puu kasvaa luonnonvaraisena.

Yksittäiset, luonnolliset ja helposti saatavilla olevat eteeriset öljyt voivat olla vaikutuksiltaan merkittävästi tehokkaampia kuin monet synteettiset hajusteet ja parfyymit. Teollisesti tuotetut hajusteet sisältävät usein luonnollisten tuoksujen lisäksi yllättävän paljon erilaisia synteettisiä ainesosia, ja myös yhdisteitä joiden vaikutuksia ei ole kunnolla tutkittu. Oikein käytettynä laadukkaat eteeriset öljyt ovat turvallinen ja luonnonmukainen vaihtoehto keinotekoisille tuoksuille.

Intohimon syntyä voi lähestyä monesta eri näkökulmasta, ja kerrommekin seuraavassa lisää eteerisistä öljyistä, jotka voivat auttaa seksuaalisen halun löytämistä eri mielentiloissa ja elämänvaiheissa. Välillä oikeaan mielentilaan pääseminen vaatii rentoutumista tai stressin selättämistä, ja toisinaan stimuloivat tuoksut voivat olla parempi valinta. Myös raskaana oleville löytyy omia, lempeitä tuoksuja, jotka auttavat rentoutumaan ja ovat turvallisia käyttää esimerkiksi hieronnassa. Eteerisistä öljyistä voi myös helposti sekoittaa erilaisia tuoksuyhdistelmiä, joihin voi valita omat lempituoksunsa tai ne tuoksut, jotka ovat vaikutuksiltaan toivottuja.

Stimuloivat eteeriset öljyt

Ylang Ylang (Cananga odorata)

Ylang ylang on huumaavan eksoottinen kukkaistuoksu, joka yhdistetään rakkauteen ja naisellisuuteen. Se vapauttaa, rentouttaa ja auttaa lieventämään ärsytyksen tunnetta. Ylang ylang tunnetaan myös vahvana afrodisiakkina eli lemmen nostattajana, ja  esimerkiksi Indonesiassa kukan terälehtiä on tapana levittää vastanaineiden vuoteelle.

Ylang ylang sopii erityisen hyvin käytettäväksi diffuuserissa.

Ruusu (Rosa damascena)

Ruusun eteeristä öljyä pidetään rakkauden öljynä. Sitä arvostetaan myös naisen elinvoimaa kohottavana ja hormonaalista tasapainoa edistävänä. Eteerisessä ruusuöljyssä on erittäin rikas ja syvä, makean kukkainen ja aavistuksen mausteinen tuoksu. Ruusua on kautta aikojen pidetty runoilijoiden ja rakastavaisten kukkana, ja esimerkiksi antiikin Roomassa ruusu liitettiin erityisesti rakkauden jumalattareen Venukseen.

Ruusu sopii erityisen hyvin käytettäväksi hierontaöljyssä.

Patsuli (Pogostemon patchouli)

Eteerisessä patsuliöljyssä on makea ja rikas, yrttisen maanläheinen tuoksu. Patsuli on myös rauhoittava ja vahvistava maskuliininen eteerinen öljy, joka kohottaa ja tasapainottaa mielialaa. Eksoottista patsulia arvostetaan myös sensuellina tuoksuna, joka kiihottaa seksuaaliviettiä ja auttaa vapautumaan.

Saadaksesi patsulin tuoksuiset lakanat, lisää patsulin eteeristä öljyä pyykkietikkaan tai tuoksuttoman pesuaineen sekaan. Älä käytä patsulia sellaisenaan tekstiileille, sillä se värjää helposti. Patsuli sopii erityisen hyvin myös diffuuseriin ja ihonhoitoon hoitoöljyyn sekoitettuna.

Jasmiini (Jasminum grandiforum)

Jasmiini on täyteläisen rikas ja lämmin kukkainen tuoksu, joka hehkuu viettelevyyttä ja vapautunutta seksuaalista voimaa. Intensiivinen jasmiini auttaa syventämään tunteita, ja siksi sitä käytetään myös parisuhteen hoitoon. Jasmiiniöljy pehmentää ihoa, stimuloi aisteja, kiihottaa seksuaaliviettiä ja kohottaa mielialaa. Jasmiinin kukat poimitaan öisin, sillä jasmiinin tuoksu on auringonlaskun jälkeen voimakkaimmillaan. Siksi se tunnetaan myös yön kuningattarena.

Jasmiini sopii erityisen hyvin parfyymiin ja hierontaöljyyn.

Kardemumma (Elettaria cardamomum)

Kardemumman tuoksu lämmittää ja saa veden herahtamaan kielelle. Kardemumma on ruuansulatusta tukeva, hermostoa rauhoittava, sekä aistikkuutta ja seksuaalista halukkuutta lisäävä tuoksu.

Kardemumma sopii erityisen hyvin käytettäväksi hierontaöljyssä, ja sitä voi käyttää myös tuoksusekoituksissa tuomaan herkullisen mausteisen lisän.

Inkivääri (Zingiber officinale)

Eteerisen inkivääriöljyn tuoksu on lämmin ja mausteinen. Inkivääri piristää, elvyttää verenkiertoa ja auttaa väsymyksen selättämisessä.

Inkivääri sopii erityisen hyvin lämpimiin jalka- tai kokovartalokylpyihin.

Mustapippuri (Piper niqrum)

Eteerisessä mustapippuriöljyssä on pehmeä ja lämpimän mausteinen tuoksu. Mustapippuriöljy energisoi, lämmittää lihaksia ja vilkastuttaa tehokkaasti verenkiertoa.

Mustapippuri sopii erityisen hyvin kylpyyn, hierontaöljyyn ja tuoksusekoituksiin.

Rentouttavat eteeriset öljyt

Frankinsensi (Boswellia carteri)

Frankinsensissa on ylevä metsäinen tuoksu, ja se syventää hengitystä ja rauhoittaa hermostoa. Frankinsensi rentouttaa ja lievittää stressiä, ja edistää sitä kautta myös seksuaalisen halun syntymistä. Stressin ollessa yksi nykyajan suurimmista ongelmista on frankinsensin luoma meditatiivinen tunnelma omiaan auttamaan oikean mielentilan löytymisessä.

Frankinsensi sopii erityisen hyvin käytettäväksi diffuuserissa.

Mandariini (Citrus reticulata)

Mandariinin tuoksu tuo hymyn huulille. Se on sitrustuoksuista lämpimin ja hellävaraisin sekä lempeästi  mielialaa kohottava. Mandariinin tuoksu rentouttaa ja rauhoittaa, joka osaltaan edistää läheisyyttä ja auttaa luomaan romanttista tunnelmaa.

Mandariini on hyvin hellävarainen, ja sopii käytettäväksi esimerkiksi hierontaöljyssä. Mandariini sopii myös raskaana oleville esimerkiksi vatsan hierontaan, jolloin sitä tulee käyttää laimennettuna esimerkiksi Hellä-hoitoöljyyn.

Tuoksusekoituksia

Lämmin, mausteinen ja stimuloiva tuoksusekoitus: Ylang ylang, patsuli ja mustapippuri

Kukkaistuoksujen sekoitus: Jasmiini, ruusu ja neroli ja mikä tahansa sitrus

Lämmin, maskuliininen tuoksusekoitus: Inkivääri, patsuli ja mustapippuri

Stimuloiva, mausteinen tuoksusekoitus: Ruusu, mandariini ja kardemumma

Yleisiä käyttöohjeita

Sekoita hurmaavan tuoksuisia ja tehokkaasti hoitavia eteerisiä öljyjä ihonhoitoöljyyn ja käytä esimerkiksi hierontaan. Oman öljyn voi luoda sekoittamalla muutaman tipan eteerisiä öljyjä pieneen määrään laadukasta kasviöljyä (1-2 rkl).

Eteerisiä öljyjä voi käyttää myös diffuuserissa tai tuoksulyhdyssä tunnelman luojana. Arvokkaat kukkaistuoksut, kuten ruusu, neroli, jasmiini ja roomalainen kamomilla, eivät sovellu diffuuseriin sillä ne on jo valmistusvaiheessa sekoitettu jojobaöljyyn.

Voit valmistaa myös oman parfyymin tuoksumieltymyksesi mukaan sekoittamalla eteerisiä öljyjä jojobaöljyyn tai alkoholiin esim. 10 ml:aa kohti 10–15 tippaa.

Eteerinen öljy on laimennettava aina ennen käyttöä iholle.

Lisätietoa:

Asian herbals and aphrodisiacs used for managing ED

Assessment of perfume ingredients with aphrodisiac potential by gas chromatography-mass spectrometry

Human male sexual response to olfactory stimuli

Sperm, Poison, and Lily of the Valley

Rosa damascena oil improves SSRI-induced sexual dysfunction in male patients suffering from major depressive disorders