12.12.2019, jupiter

Virpin ja Annan lahjavinkit ja jouluiset suosikkituoksut

Frantsilan perustaja Virpi Raipala-Cormier ja luova johtaja Anna Karhu-Cormier rakastavat molemmat käsillä tekemistä, ja itsetehdyt lahjat ovatkin ihana rakkauden osoitus läheisille. Joulutraditioihin kuuluu jouluisten, hoitavien kuorintojen ja öljyjen valmistaminen lahjaksi läheisille sekä oman itsen hemmotteluun.

Frantsilan omien tuotteiden valmistuksen lisäksi yrttitilan periaatteisiin on alusta lähtien kuulunut tiedon, reseptien ja vinkkien jakaminen luonnolliseen hyvinvointiin. Myös perheen kesken itse tekeminen on yhä voimissaan, ja joululahjoiksi valmistetaan erilaisia helppokäyttöisiä kauneudenhoitotuotteita sekä omilla, että ystävien lempituoksuilla. Frantsilan eteeriset öljyt, puhtaat kasviöljyt ja omilta pelloilta kesällä kerätyt ja kuivatut yrtit ja kukat ovat ihania raaka-aineita sekä Frantsilan tuotteille että tee-se-itse luonnonkosmetiikalle.

Itse tehdyt öljyt ja kuorinnat sopivat kaikenlaisille ihotyypeille, ja tuoksuja voi jokainen yhdistellä juuri niinkuin itse haluaa. Annan ja Virpin lempituoksuja ovat ruusu, rosmariini, appelsiini ja kardemumma, jotka sopivat hyvin myös joulun aikaan.

“Minun lempituoksuni on ruusu. Ruusu siksi, koska se avaa sydäntä. Se toimii erinomaisesti myös stressiin, jolloin sipaisen sitä sydänkeskukseen ja hengitän syvään. Käytän paljon myös rosmariinin eteeristä öljyä. Rosmariini virkistää. Lisäksi käytän sitä hoitamaan kuivaa hiuspohjaani. Sekoitan rosmariinin eteeristä öljyä kehäkukkavoiteeseen, jota käytän kosteuttavana ja verenkiertoa aktivoivana hiuspohjanaamiona. Rosmariini sopii myös hyvin jalkakylpyyn, virkistämään väsyneitä jalkoja”, kertoo Virpi.

“Talviajan lempituoksujani ovat mielialaa kohottava appelsiini, ylellinen ruusu ja voimistava kardemumma. Pidän näiden tuoksujen yhdistelmästä etenkin vartaloöljyssä, johon sekoitan kardemumman, ruusun ja appelsiinin eteeristä öljyä. Sekoitan eteeriset öljyt Frantsilan  neutraalin tuoksuiseen kasviöljyyn. Tuoksuva vartaloöljy on ihanaa hemmottelua sekä iholle ja mielelle”, kertoo Anna, joka käyttää tuoksuöljyjä mielellään myös lämpimissä kylvyissä ja pehmittämään kipeytyneitä lihaksia.

Jouluna tärkeintä sekä Virpille että Annalle on antaa aikaa perheelle ja muille läheisille, ja rauhoittua kiireisen loppusyksyn jälkeen viettämään rentouttavia joulunpyhiä. Jos itse tehdyille lahjoille ei tänä vuonna jää aikaa, löytyy Frantsilan valikoimista luonnonmukaisia, rakkaudella valmistettuja tuotteita joululahjoiksi. Annan ja Virpin lahjavinkit Frantsilan valikoimista sopivat itselle, ystävälle tai koko perheelle.

“Kärsin herkästi unettomuudesta, joten Laventelisalva on ehdoton lempparini. Sivelen sitä illalla jalkapohjiin, rintakehälle, ohimoille ja ranteiden sisäpinnoille. Mieliala rauhoittuu ja uni tulee helpommin. Laventelisalvasta on muodostunut myös suloinen iltarituaali lapsille. Hieron lasten jalat laventelisalvalla ennen nukkumaan menoa. Lisäksi otamme kaikki lämpimät Paras Ystävä -lämpöpakkaukset kainaloon nukkumaan mentäessä. Itse laitan lämpöpakkauksen alaselän alueelle, vahvistamaan munuaisia, joka puolestaan tukee rentoutumista”, kertoo Anna.

“Lempituotteeni on tällä hetkellä Ruusu-kasvoöljy, vartalolle Kipuöljy ja sisäisesti Karvakorva-yrttiuute, sillä olen tosi herkkä korvistani juuri kosteilla ja kylmillä ilmoilla,” kertoo puolestaan Virpi.

Toivotamme kaikille ihanaa joulun odotusta ja rentouttavia juhlapyhiä.

Hyvän joulumielen vartaloöljy

Tarvikkeet:

• 1 tippa kardemumman eteeristä öljyä
• 2 tippaa ruusun eteeristä öljyä
• 3 tippaa appelsiinin eteeristä öljyä
• 15-20 ml  neutraalin tuoksuista kasviöljyä

Tee näin:

Sekoita eteeriset öljyt hoitoöljyyn ja käytä vartaloöljynä tai kylpyvedessä.

Virkistävä vartalokuorinta

Tarvikkeet:

• Lasipurkki
• 1 dl sokeria
• 10-15 tippaa eteerisiä öljyjä
• 1 dl puhdasta kasviöljyä
• kuivattuja yrttejä, esim rosmariinimursketta

Tee näin:

Sekoita ainekset yhteen lasipurkissa. Virkistävä ja aineenvaihduntaa lisäävä eteeristen öljyjen yhdistelmä on kataja, greippi ja mandariini.

Jouluiset tuoksut diffuuseriin tai tuoksulyhtyyn:

Appelsiini
Kataja
Mandariini
Kardemumma
Inkivääri
Mustakuusi